Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

wczoraj dzwoniłem do mojego odbiorcy, bo mam dwa byki do sprzedania i powiedział mi że 7,2 netto max

podzwoniłem gdzie indziej , najlepsza cena 7,5  i 7% strączki , handlarz z okolic Brzezin z wątpliwą reputacją

sobieradek ci daje po 7.5? ja sobie go odpuszczam

Opublikowano

Witam Dzisiaj sprzedane 6 szt. byków z tzw. luza ( duże HO- trochę mięska miały na sobie a nie same kości, jeden mieszaniec z simem) do "Zakrzewscy" z Kosowa Lackiego po 7.50 brutto, skitka 6% ważone na dużej wadze samochodowej sąsiada. Średnia waga sztuki to 848 kg. Z tranzakcji jestem zadowolony. Pozdrawiam

Opublikowano

Sprzedaż 28.01.2015 dwa byki Limousine do 24 m-cy klasa U+,  ECO-BEEF(Agraimpex) WBC 13,40zł netto

To słabo płacą , za blondy w listopadzie w U kl dostałem 14,20 netto  za E kl 14,50 zł netto .Odbierały zm kowalczyk henryk z okolic częstochowy .

Opublikowano

Witam mógłby ktoś polecić firmę skupującą bydło na terenie woj.Lubelskiego mam 2 krowy do sprzedania wiecie może jak sie cenia.

W Twoim  regionie  aktywny jest  Bogdański  i Krowiński  ,  obaj  wypłacalni ,  cena  to  zależy od  sztuki , max  5  zł  z  groszami 

Opublikowano

W Twoim  regionie  aktywny jest  Bogdański  i Krowiński  ,  obaj  wypłacalni ,  cena  to  zależy od  sztuki , max  5  zł  z  groszami 

A masz może namiary do nich???

Opublikowano

dzisiaj dzwonił gościu który oglądał byki dwa tygodnie temu które już  sprzedałem    i mówi ze po 8 netto by dał   (niestety kilka stówek uciekło :( )  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v