Skocz do zawartości

case 5150 czy case mx120?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość szopen158
Opublikowano

wszystko zależy do czego konkretnie potrzebujesz czy to bedzie główny czy pomocnik ? seria MX jest trochę cięższa i ma dużo bardziej wydajną pompę co czasami ma duże znaczenie na plus MX w MX będziesz miał lepszą widoczność wyżej jest kabina umiejscowiona no i ta seria jest jednak trochę młodsza jak by nie było jak dla mnie seria Mx co nie znaczy że jego starszy odpowiednik jest gorszy po prostu ten jest nowszy i ma co nieco poprawione 

Gość szopen158
Opublikowano

Silniki posiadają takie same charakterystyki silnika są praktycznie identyczne wiec jakaś tam różnica wystąpi na pewno ale to minimalna nieodczuwalna wg mnie Mx jest trochę cięższy wiec niech będzie że spalanie bardziej na korzyść 5150 ale to wg mnie minimalnie 

Opublikowano

Szczerze, ten temat to poniekąd głupota, MX jak wiadomo to następca serii 51xx i 90% części w MX to to samo co w 51xx. Co do wyglądu i wnętrza to nie ma porównania, także jeśli masz pieniądze to się nie zastanawiaj i bierz MXa, ciągnik tak samo wytrzymały jak 51xx.

Opublikowano

MX jest roszke młodszą konstrukcja,niektorze rzeczy poprawiono,jak np te nieszczesna pompe.Ale mimo iz MX jest ciagnikiem ogolnie mlodszym,nie oznacza ze bedzie mniej wyeksploatowany.Moim zdaniem,jak trafisz zadbany egzemplarz,to i z 5150 bedziesz zadowolony.5150 ogladalem,ale nie jezdzilem,natomiast sam posiadam MX150

na plus:

-ergonomia w kabinie

-elastycznosć w spalaniu-zresztą,uwazam ze ten silnik to klasa sama w sobie

-nieskomplikowana konstrukcja,wlaściwie to mechaniak(rzedowa pompa paliwowa,zwykla pompa hydrauliczna,polbiegi sterowane hydraulicznie)

-dostepność czesci z racji blizniaczych modeli w marce MCcormick

-cisza

na minus:

-mx150 to juz kawal kloca,i jest zwinny jak słoń w składzie porcelany:),wiem,ty piszesz o mx120,a ze to troszke mniejszy gabarytowo traktor,mysle ze jest zwrotniejszy

-kultura skrzyni biegow

-brak regulacji czułości rewersu,najczesciej ostro szarpie(ale to wynika z konstrukcji skrzyni)

-lubi pocic sie na zlaczkach od hydrauliki-powinna byc jakas wanienka na splywajace resztki oleju

-ciezko trafic maszyne ponizej 10tys mth,

Ogolnie,ja jestem bardzo zadowolony,i moge polecic MX-a.Oczywiscie,najbardziej moim zdaniem przy szukaniu zwroc uwage na stan ogolny,a nie na model czy to MX czy 51xx

-.

Opublikowano

mati nie pisz że MX 150 jest mało zwrotny, też takiego mam, bo jak przesiadłem się  na teścia 1634 to na mostki nie mogłem wjechać w polu, bo skrętu brakowało, jeździłem ludziom po polach.

Opublikowano

tomek73 troszke zle sformułowalem swoja wypowiedz,oczywiscie,wg danych MX jest zwrotniejszy od konkurencji z NH ,Mf-a(8120) czy JD (7710)nie mowiac juz o U1634 i fakt , ogolnie jest bardzo zwrotny,jednak w moim odczuciu przesiadajac sie jednego dnia z MF-a do MX ten drugi to Kloc:)wiem wiem,inna klasa,inna moc,inna waga,ale jak napisalem,to tylko i wylacznie moje odczucie,choc widzialem w akcji MX170,ale juz na ogumieniu 30 i 42 cale tylko ze wezszym,i naprawde wydawał sie jakis taki zwrotniejszy.Ale wroćmy do tematu:)

Mx120 i 5150 maja taki sam promień skrętu,Mx wiecej podniesie,wiecej tez wazy ale roznice sa na tyle male,ze mozna powiedziec ze oferuja to samo,pod wzgledem osiagów-w MX jest ciszej.

Najlepiej,bys przejechał sie jednym i drugim,i sam zadecydowal ktorym Ci sie lepiej pracuje Cenowo,5150 bedzie tanszy MX drozszy...ale jesli zdecydowałbys sie na MX120,popatrz rowniez na Cigniki McCormick-mozesz trafic odpowiednik MX-a w lepszym wyposazeniu,mlodszy rocznikowo i za mniejsza kaske:)

Opublikowano

przycisk do podnoszenia/opuszczania/docisk. Regulacja szybkości opadania (pokrętło) max wysokość (pokrętło) położenie ramion (pokrętło) amortyzacja podnośnika (przycisk) praca ramion na nierównościach (pokrętło) i chyba wszystko a jeśli chodzi o WOM to włączasz i wyłączasz takim guzikiem i można chyba ustawić że jak podniesiesz podnośnik to sie sam rozłącza i włącza z powrotem podczas pracy, na wyświetlaczu pokazuje prędkość obrotów WOM. I to wszystko z elektroniki.