Skocz do zawartości
xUrsus912x

Problem z rozruchem Ursus 902

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ursus
xUrsus912x    0

Mam ursusa 902 ma on stary rozrusznik który był juz spalony ale elektryk zrobił go i jest wszystko dobrze. Jak jest lato, ciepło ciagnik pali jak szalony ale jesli temperatura spadnie ponizej  0  zaczynaja sie kłopoty.

Rozrusznik przy -2  zakreci wałem z 3 razy i koniec i przy okazji rozładuje przez te 3 razy akumulator ze jest tak rozładowany ze szok.

Mam pytanie czy to wina rozrusznika  ?

Czy akumulatory?

z góry dzieki

 

Edytowano przez xUrsus912x

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

myślę że to aku zimą olej w silniku jest gęsty rozrusznik musi pobrać więcej prądu by obrócić. Rozrusznik bym wykluczył skoro niedawno był robiony. Sprawdzales ładowanie akumulatorów?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

xUrsus912x    0

Zawsze w zimę ładuje ich z godzinke przed zapaleniem a jesli chodzi o ładowane to ładuje ich dobrze ;)

Tak jak mówiłem rozruszik był juz po przejsciach i co jeszcze raz na dwa miesiace utlenia ten przewodzik przy cewce od startera i to mnie denerwuje

 

Edytowano przez xUrsus912x

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FINN    994

nie zawsze... przeważnie takie zwarcia wychodzą jak spada temperatura... bo aku jest słabsze i ciężej=dłużej musi kręcic... najpierw zbadaj rozrusznik... jak bedzie ok to szukaj dalej...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Grabcio    23

Jak jest silnik zdrowy to można śmiało zakładać szybkoobrotowy. Kupę lat to może służyć i zwykły szybkoobrotowy jeżeli będzie się go używało zgodnie z instrukcją. Magneton to generalnie dobre rozruszniki ale kosztują prawie dwa razy więcej niż zwykły np. z firmy Korurs, a jeżeli będzie się go nieprawidłowo używać to również może się szybko coś w nim uszkodzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
debrzyna    11

Jak jeździsz na płynie to zamontuj grzałkę do bloku i po problemie Te ciągniki tak maja jak zimno to trudno zapalić A tak to włączysz odpowiednio wcześniej do prądu podgrzejesz i śmiga 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawlus224    1478

A elektromagnes (włącznik) rozrusznika w jakim jest stanie ? 

 

 U mnie stopniowo palił coraz gorzej i gorzej nawet po naładowaniu aku kręcił jakby chciał a nie mógł , podejrzewałem akumulatory , bo przy zapalaniu z dodatkowego aku palił ok. , ale wina leżała gdzie indziej - styki w elektromagnesie się wypaliły ;) po zamontowaniu nowego zapalił na swoich akumulatorach "od strzała" :)

 

 

 ... a i jak ktoś stoi przed wyborem elektromagnesu reklamowanego jako typowy do c-385 za około 120 zł , to powiem ze pasuje zwykły np. od mf255 , c-330 za połowę ceny (do rozrusznika R-11)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
xUrsus912x    0

elektromagnes jest dobry

a moze cos jest w nim wyrobione czy nadpalone

Edytowano przez xUrsus912x

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez asus83
      Wiatm wszystkich.Mam ładowarke teleskopową manitu  724  120koni i mam problem palą się cztery kontroli po włączeniu silnika i nie gasna. Pierwsz kontrolka to jest: lampa temperatury skrzyni biegów,druga lampa od niskiego poziomu płynu hamulcowego .trzecia lampka od temperatury wody i ostatnia od zatkania filtrea powietrza.Jaka możę być tego przyczyna ze to wszystko się pali jka się urochomi silnik i jest jeszcze sygnał dźwiękowy.Proszę o pomoć!
    • Przez radek5314
      po wlaczeniu swiatel drogowych w c360 pali mi bezpiecznik 2 od gory, zalozylem nowy i znowu to samopozostale swieca bez problemu i z tymi nie mialem do tej pory problemu, dzis mnie noc juz zlapala i nie mialem kiedy zajrzec, od czego zaczyna przy szukaniu usterki jakies zwarcie gdzies zapewne, przerabial juz to ktos kiedys?
    • Przez wojtal657
      witam, po podłączeniu wtyczki z przyczepy do gniazda nastąpiło zwarcie , nie działają swiatła pozycyjne  i kierunkowskazy , a poza  tym wszystko działa , z bezpiecznikami nic sie nie stało . Co może być przyczyną?
    • Przez zubr91
      witam mam problem mianowicie tydzien temu padłmi przełącznik wymieniłem go na nowy i było wszystko ok aż do dzisiaj przy uruchamianiu przełącznik nie łapał tylko włączał sie i wyłączał tak szybko i po drugie rozładowało mi akumulatory nie wiem czy nie podłączyłem źlei ich nie wyczerpało z mojej winy gdy podładowałem to przy rozruszniku podczas startowania robi takie trrrr i raz po raz załapie czy to moze byc wina rozrusznika jak długo startuje to przełącznik 12/24 robi sie gorący pomoże ktos?
    • Przez krystianr
      Witam wszystkich.
      Mam taki problem, otóż kupiłem nowy alternator z regulatorem i teraz jak go podłączyć?
      W załączniku daje zdjęcia nowego i starego alternator.
      Ja to tak widzę w tym nowym : czerwony B+ czarny B- zielony D+
      brązowy to masa

      Z góry dziękuję za pomoc



×