Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kolego w każdym silniku można zwiększyć moc. Tylko w razie kłopotów ze skrzynią licz się z tym, że serwis pokaże ci palca. A skrzynie w Ursusach mają 4 lata gwarancji.

Opublikowano

A więc po ponad roku użytkowania C380M i 150mtg mogę się jakoś wypowiedzieć. Bardzo pozytywnie zaskakuje mnie producent,  wszelkie sprawy związane z awariami załatwianie są bardzo profesjonalnie (po moich przejściach z dilerem wszelkie zgłoszenia reklamacyjne są kierowane do centrali i dilera) 

Pierwszy serwis na 100mtg kosztował 1100 brutto

W ostatnim czasie z awarii :

Pękła przednia szyba

Poluzowala się stacyjka 

Zepsuł się korek wlewu paliwa 

Przywiesza się zawór na rozdzielaczu hamulca pneumatycznego 

Wszystko zostało naprawione w ramach gwarancji (z szybą miła niespodzianka) 

Po tym okresie użytkowania mogę polecić- ja jestem zadowolony z maszyny.  Spalanie w granicach 8-10 l na mtg.

Największy minus to niestety serwis Przy zakupie sprawdzajcie dobrze serwis dilera od którego bierzecie maszynę mój niestety jest bardzo opieszaly i ma wieczne problemy (już dwa razy samochód im się popsuł jadąc do mnie, śnieg na drogach przeszkadza bo mają letnie opony, u innych jakieś komplikacje i muszą przełożyć termin) znając życie poznam jeszcze wiele więcej wymówek od ustalonego terminu naprawy lub serwisu zawsze poślizg 2tyg do 4tyg. 

Pozdrawiam życząc samych pomyślności jeszcze na początku roku 

Opublikowano

Mój c380 od czerwca 2017 ma 120mth i jest wszystko w porządu aby z turem miałem problem ale serwis juz opanował sytułacje . Ciagnik oceniam dobrze . Polecam 

Opublikowano (edytowane)

Miał mały udziwig do samej góry 700kg ledowo podnosił a wszystko przez zbyt małe cisnienie ustawione na zaworach rozdzielaczy. A co myslicie o pługu AgroMasz POM 3 do tego ciagnika?

Edytowane przez 123456
Opublikowano

Od dłuższego czasu poszukuję danych na temat środka ciężkości Ursusa C380. Mógłby ktoś podać tę wartość? ;) Ewentualnie posiada ktoś instrukcję obsługi ? 

• Haha 1
Opublikowano

Co do pługa to lepiej kupić Akpil, rozmawiałem z właścicielem nowego obracalnego pługa AgroMasz i nie był zadowolony ... pękła oś na której obraca się pług.

Opublikowano
Dnia 1.02.2018 o 08:12, Spoxsik napisał:

A więc po ponad roku użytkowania C380M i 150mtg mogę się jakoś wypowiedzieć. Bardzo pozytywnie zaskakuje mnie producent,  wszelkie sprawy związane z awariami załatwianie są bardzo profesjonalnie (po moich przejściach z dilerem wszelkie zgłoszenia reklamacyjne są kierowane do centrali i dilera) 

Pierwszy serwis na 100mtg kosztował 1100 brutto

W ostatnim czasie z awarii :

Pękła przednia szyba

Poluzowala się stacyjka 

Zepsuł się korek wlewu paliwa 

Przywiesza się zawór na rozdzielaczu hamulca pneumatycznego 

Wszystko zostało naprawione w ramach gwarancji (z szybą miła niespodzianka) 

Po tym okresie użytkowania mogę polecić- ja jestem zadowolony z maszyny.  Spalanie w granicach 8-10 l na mtg.

Największy minus to niestety serwis Przy zakupie sprawdzajcie dobrze serwis dilera od którego bierzecie maszynę mój niestety jest bardzo opieszaly i ma wieczne problemy (już dwa razy samochód im się popsuł jadąc do mnie, śnieg na drogach przeszkadza bo mają letnie opony, u innych jakieś komplikacje i muszą przełożyć termin) znając życie poznam jeszcze wiele więcej wymówek od ustalonego terminu naprawy lub serwisu zawsze poślizg 2tyg do 4tyg. 

Pozdrawiam życząc samych pomyślności jeszcze na początku roku 

A powiedz mi jakie masz koszty utrzymania tego ursusa tj przeglądy gwarancyjne oraz ubezpieczenie? Ile jest tych przeglądów gw i po ile bulisz?

Opublikowano

witam. mojego c382 kupilem w lutym 2016r. jest juz po gwaracji oprocz silnika. i taka o to niespodzianka po ostatnim odpaleniu po zimie. pali sie żólta kontrolka od przedniego napedu i nie reaguje na klawisz zalaczania/wylączania napedu (elekto-hydrauliczny). pala sie non stop po przekreceniu kluczyka światla STOPu. no o nie dzialajacym nawiewie i klimatroniku nie wspomne. poprosze o jakas porade ws tego elektro-hydraulicznego przelacznika.....pozdraiwam