Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo widzałem u sasiada dymi mu na niebiesko cały czas. I sie zali ze mu pali jak smok . a jak mu depnie to wstyd i siara to moja c360 tak nie fuknie jak jej depne

Opublikowano

Jeśli już, to dym charakterystyczny dla niewłaściwego spalania ma raczej czarny kolor. W większych Ursusach jest to zauważalne. Nie mam pojęcia co zrobili z Perkinsami, ale te 1104D są koszmarne.

W nowych Ursusach mth jest naliczana dla 2200 obr/min. Dla użytkownika Ursusów typu 3512, 4514, itp. jest to problem, gdyż te ciągniki miały naliczane mth dla 1500 obr/min. Podawanie spalania na mth jest więc niemiarodajne. Nowy Ursus motogodzinę nabije po ponad godzinie pracy w polu.

Opublikowano

Najprościej podawać ile spalił na godz zegarową i ile przez ten czas zrobił to wtedy jest jakis punkt odniesienia , przeliczanie na mtg robi chaos i przekłamania.

Opublikowano

No raczej w takim 5314 średnie obroty na godzinę nie przekraczają 1500 obr/min, więc mth nabije w ponad godzinę. Oczywiście to zależy od wykonywanej pracy. W nowych Ursusach to już w ogóle nie ma jak liczyć. Najlepiej właśnie liczyć spalanie na ha i na godzinę.

Opublikowano (edytowane)

Jednak nie jest taki cudowny jak dilerzy go chwalą. A to ze duzo pali to widac po zadymianiu spalin

Inżynieria XXI wieku. Marnujesz się chłopie. Taki talent z taką wiedzą.

Koledzy macie rację. Miarodajne będzie podawanie spalania w odniesieniu do hektarów.

Edytowane przez lukig
Opublikowano

Nie bluźnij Synu ! Zaczynasz tracić wiarę w Naszego Ursusa ? :ph34r:

Opublikowano

Na ten sezon musi być po tamtym. Nie czuł wcale, jak na tempomacie ustawiłem po opuszczeniu na 1600 obr to w końcu pola jak podniosłem dalej było 1600, a w 3512 wzrastały obroty do 1900-2000, także na pusto jakby jeździł.

Opublikowano

Panowie a jak to jest z rejestracją ursusa c-380 z silnikiem lll a? Bo niby już miało być że lll a już się nie zarejestruje jako nowy, tylko trzeba brać lllb, a teraz był u mnie przedstawiciel z salonu ursusa i mówił że dorwał jeszcze lll a i  że jeszcze można je zarejestrować normalnie.... Składałem wniosek na prow i nie chce mieć później problemów. Rejestrował ktoś z was w ostatnim czasie ten ciągnik z silnikiem lll a?

Opublikowano

Jeszce można czy raczej ciągniki były wcześniej przed sprzedażą zarejestrowane przez producenta/sprzedawcę i dzięki temu omijają zakaz rejestracji? Sprzęt jest fabrycznie nowy, a prawnie używany więc go obecne przepisy z normą spalin nie obowiązują.