Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
20 godzin temu, Neveragain napisał:

Ile max byście dali za hektar dzierżawy 4 klasy na długą umowę? Około 100 hektartów. Nie wiem ile max moge zaproponować. 

Max za dopłaty jak na prawdę dobra ziemia.

Opublikowano

Mam oferte 20 ha w czterech kawałkach grunty klasy 1-3 utrzymane w dobrej kulturze pola są położone blisko moich pól i właściciel chcę 2000kg pszenicy i dopłaty.

Co o tym myślicie?

Opublikowano

wypisujcie, wypisujcie ile to nie płacicie, ile to u was dzierżawa nie kosztuje....

Przypominam tylko, że posiadacze gruntów, którzy chcą je wydzierżawić też zaglądają na to forum

Opublikowano

Słuchajcie, a jak spisujecie na kartce  umowę dzierżawy, to musi być podana kwota i druga strona ma zapłacić zapłacić podatek, gdzieś to zgłosić, czy nie ma takiego obowiązku? 

Opublikowano
8 godzin temu, ENDURAK91 napisał:

Mam oferte 20 ha w czterech kawałkach grunty klasy 1-3 utrzymane w dobrej kulturze pola są położone blisko moich pól i właściciel chcę 2000kg pszenicy i dopłaty.

Co o tym myślicie?

Drogo

Opublikowano (edytowane)

Dzierżaw nie mam , no dobre 3 ha, nie za takie stawki ,zacytuj że narzekałem że mam mało, pisałem że nie ma sprzedających i ciężko coś kupić

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
12 godzin temu, miwigos napisał:

Dzierżaw nie mam , no dobre 3 ha, nie za takie stawki ,zacytuj że narzekałem że mam mało, pisałem że nie ma sprzedających i ciężko coś kupić

Racja sorry. Ja dzierżaw mam 10ha ale to za podatek tylko. Dopłaty biorę ja. No ale i ziemia nie tęga

Opublikowano
4 godziny temu, ENDURAK91 napisał:

A co sądzisz o takim rozwiązaniu 2t pszenicy i dopłaty moje?

Po starych cenach zbóz i nawozów ok a teraz w sumie to cięzko cokolwiek policzyć bo wszystko się zmienia

Opublikowano
4 godziny temu, ENDURAK91 napisał:

A co sądzisz o takim rozwiązaniu 2t pszenicy i dopłaty moje?

Dobra oferta dla Ciebie o ile dostaniesz umowę na pare lat. 

Opublikowano

I co z tego tak ponad 2 tysie , za rok prawie 2,5 tysia ,bo dopłaty obetną

Opublikowano

Dla małych , dla większych podstawow to około 530 zł