Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znajdzie się na forum ktoś z okolic garwolina a dokładniej łaskarzewa. Ciekawy jestem jak w tych stronach wygląda cena dzierżawy ziemi i ewentualnie kupna/sprzedaży. Było by tego 3ha klasa od III do VI z dużą przewagą tej lepszej, działka zmeliorowana 

Opublikowano

Jest tam kilku hodowców bydła, udaj się do nich aby usłyszeć ich propozycje a się dowiesz.

Bo tak jak ty myślisz to nie działa. Np. u mnie na wsi cena za dzierżawę jest 100% dopłat + jakiś bonus. A kilka km dalej można wyrwać że dopłaty na pół.

Opublikowano (edytowane)

Jak to działa to wiem, bo sam kilkadziesiąt ha przewracam co roku. Pytam tutaj bo nie pochodzę z tamtych stron, nikogo tam nie znam, a nawet nie jest mi po drodze tam jechać. Więc jakby ktoś był zainteresowany to mogę podać dokładniejszą lokalizację

Edytowane przez node3mer
Opublikowano

To czyja ta ziemia, z jakiego tytułu chcesz nią zarządzać?

Jest tu na forum taki jeden, tak w sumie widziałem go osobiście ze 3 razy. Ale teraz profilu nie mogę znaleźć. Wiem że bierze różne dzierżawy, ma blisko mnie to pewnie i w drugą str. byłby chętny się udać po grunty a zwłaszcza że 3kl.

malyjohn czy jakoś tak profil. bym go gdzieś znalazł po fotkach ale przez te nowe AF nie ogarniam tego.

No i tam w łaskarzewie jest taki jeden co zajął pierwsze miejsce w ilości dostarczanego mleka do spółdzielni, więc pewnie takiemu to też by się przydało parę dodatkowych ha.

A swoją drogą podaj w której dokładnie wiosce to leży, może ze mną byś się dogadał. Dawaj na PW do mnie.

Opublikowano
5 godzin temu, emtezecik napisał:

to kupuj ale całość 150 ha po 30 tyś za ha. a ja od jutra nic nie robię bo po Do ? :)

Po pierwsze musial bys tyle miec a po drugie jak za piachy cenisz to szkods plugi ciagac, sprzedajeszbdobrej ziemi 30 i kupujesz ponad 100 piachu tylko ropy wiecej wypalisz a na koncie wiecej nie bedzie