Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie jak wyglada sprawa z dzierzawa ziemi od anr jak ziemia znajduje sie w innym powiecie niz ja mieszkam? bo teraz te przepisy sie zmieniły a w moimhektarów powiecie ciężko o dzierzawe.czy 148 dt za 18 h na 5 lat kl ziemi od 3 do 4 się opłaca?

Ten czynsz to pewnie wywoławczy a na ile dojdzie to nie wiadomo. Czy Twoja gmina graniczy z gminą w której znajduje się ta działka? Jaki to będzie przetarg?
Opublikowano

Mowie tu o 3 tonach plus doplaty dla mnie i podatek placi wlasciciel pola i akcyze sobie odbieram.

To wychodzi tak jak bym oddawal 1,5 tony ale ja nie bede sie wiecej w tej kwesti wypowiadal bo niechce wywolywac niepotrzebnej kłótni

A wiec troszke to zmienia kolej rzeczy.
Opublikowano

Ten czynsz to pewnie wywoławczy a na ile dojdzie to nie wiadomo. Czy Twoja gmina graniczy z gminą w której znajduje się ta działka? Jaki to będzie przetarg?

wywoławcza cena czynszu to jest, no moze byc wiecej.no niestety gminy ze soba nie granicza.publiczny przetarg ograniczony ustny na dzierzawe

Opublikowano

Ja caly czas myslalem o taki ukladzie a nie o doplatach podatku i 3 tonach z mojej strony.

My nie wiemy co myslisz, tylko i wylacznie co napiszesz mozemy interpretować. Poczytaj wstecz kilka str. To zobaczysz zze znajduja sie ludzie co tyle daja

Opublikowano (edytowane)

Ja nie rozumie oddać ziemie w dzierżawe i płacić podatek ,w moich stronach to nie pojęte,kto uprawia placi podatek i spółke wodną,z dopłatami to juz różnie

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Ja nie rozumie oddać ziemie w dzierżawe im płacić podatek ,w moich stronach to nie pojęte,kto uprawia placi podatek i spółke wodną,z dopłatami to juz różnie

a co tu rozumieć. równie dobrze kto uprawia ten powinien brać dopłaty a jak jest to każdy wie, tylko nielicznie biorę. 

Opublikowano

40dt x 54zł = 2160 według GUS na rok 2016 

czynsz z 6ha na rok w/w :P a dopłaty sobie policzcie 

ogólnie bym tego nie brał ale mam tam juz 8ha lucerny na ktore i tak musze jechac to i te 6ha zrobie. 

Za 2-3lata likwidacja lucerniaka i pszeniczka bedzie jak tralala :D a na tych 6ha musze jeszcze cos wymyśleć ogólnie z tego co się dowiedziałem gleba o odczynie kwaśnym o  podłożu pisasczystym a na głebokości 1m glina. Tylko pytanie czy ten kwaś pozowoli urośnoć jako tako lucernie (w co wątpie) a jak nie to może jakaś trawa ale jaka ? :o

Opublikowano

oj zwiadowca nadawał byś się do pracy w SB tam też pracowali niedouczeni ze wsi

O tym czy ktoś jest niedouczony świadczą choćby twoje ostatnie posty. Także proszę sobie darować uwagi na temat wsi i rolników bo wykształcenie nie świadczy jakim jest się człowiekiem

Opublikowano

ale to przecież normalne ze na gospodarce zostawał zawsze ten co miał trudności w nauce tak było na wsi a w miescie by poszedł na szewca

ta??Dziwne rzeczy....

Ciekawe jak mają się do tego moje dwa fakultety :o