Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o te MF łatwo kupić skarbonę ciężko dobry egzemplarz - wujek miał takiego tylko że starszą wersję (1987) - dokładał i dokładał a ciągnik się psuł wtedy kiedy był najbardziej potrzebny. Choć tak to ciągnik ciekawy - bardzo nowoczesny jak na tamte lata.

Do poszukiwanych dorzuciłbym Deutz-Fahr Dx6.05, Renault 106.14 ewentualnie takiego: http://olx.pl/oferta/valtra-valmet-905-CID757-ID6iWvl.html#d20856780b

• Like 1
Opublikowano

Sam mam MF 3050 i na awaryjnosc nie moge nazekac. Jedynie podpora walu napedowego byla wymieniona i to z mojej winy,bo widziale ze sie sruby poluzowaly i nie dokrecilem.  Jednak tyle sie nasluchalem o awaryjnosci skrzyni w modelach seri 3000, ze ciagle siedzi mi to w glowie i obchodze sie z nia bardzo ostroznie. 

• Like 1
Opublikowano

Sam mam MF 3050 i na awaryjnosc nie moge nazekac. Jedynie podpora walu napedowego byla wymieniona i to z mojej winy,bo widziale ze sie sruby poluzowaly i nie dokrecilem.  Jednak tyle sie nasluchalem o awaryjnosci skrzyni w modelach seri 3000, ze ciagle siedzi mi to w glowie i obchodze sie z nia bardzo ostroznie. 

• Like 1
Opublikowano

Witam

Chciałbym kupić ciągnik o mocy od 100 koni do 120 koni w budżecie 65 tys. pracował by on przy pługach 4 obrotowych i broną wirową z siewnikiem i talerzówką 3m. Chciałbym dowiedzieć się co byście  polecali.

Opublikowano
1 minutę temu, crative009 napisał:

Polecam Case MX 110/120, są ciężkie, mają moc, proste ciągniki i w naprawie i w obsłudze

A jak jest z spalaniem bo mają dosyć duże kominy i robi to na mnie strach :-)

Opublikowano
Nie ma się czego bać, pali jak każdy ciągnik ;) w kominie w środku jest mniejsza rura wydechowa A na zewnątrz większa i robi ona za "odkurzacz" i robi wrażenie A dzięki niej jest ten wyjątkowy dźwięk ;)
Opublikowano
1 minutę temu, crative009 napisał:

Nie ma się czego bać, pali jak każdy ciągnik ;) w kominie w środku jest mniejsza rura wydechowa A na zewnątrz większa i robi ona za "odkurzacz" i robi wrażenie A dzięki niej jest ten wyjątkowy dźwięk ;)

Dziękuje za odpowiedź jaki jest silnik i skrzynia ?

Opublikowano
silniki 6 cyl cummins, i do paliwozernych nie należą, skrzynie to są 2 rodzaje albo 4 biegi i 3 zakresy albo 4 biegi i 4 polbiegi, i polecam ta druga, fakt kultura pracy rewelacyjna nie jest bo podczas zmiany polbiegow potrafi szarpać ale te skrzynie tak mają lecz są bardzo wytrzymałe
Gość BaszaPasza11
Opublikowano
5 minut temu, crative009 napisał:

silniki 6 cyl cummins, i do paliwozernych nie należą, skrzynie to są 2 rodzaje albo 4 biegi i 3 zakresy albo 4 biegi i 4 polbiegi, i polecam ta druga, fakt kultura pracy rewelacyjna nie jest bo podczas zmiany polbiegow potrafi szarpać ale te skrzynie tak mają lecz są bardzo wytrzymałe

Co do szarpania podczas zmiany półbiegów to nie wiem czy wszystkie tak miały, ale jest w nim przycisk na lewarku od biegów i jak naciśniesz go i na naciśniętym będziesz zmieniał półbiegi to złagodzi to szarpanie. Tak jakby zapobieganie gwałtownemu zmiany przełożenia bez sprzęgła ;)