Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Decyzja wczoraj.odroczenie wczoraj.przelew dziś.jpo.redystrybucja.skrobia.cukier.bydło.wypłata pomniejszona o zazielenienie i zaliczkę.rolnośrodowiskowe w grudniu.pozostało onw i zazielenienie.

Opublikowano

Koledzy może trochę głupie pytanie ale jakie przysługują dopłaty na 14ha rolnikowi mającemu 50lat bo znajomy się ze mną sprzecza.Według mnie:jpo,zazielenienie i płatność dodatkowa(redystrybucja do 11ha)

Opublikowano

Koledzy może trochę głupie pytanie ale jakie przysługują dopłaty na 14ha rolnikowi mającemu 50lat bo znajomy się ze mną sprzecza.Według mnie:jpo,zazielenienie i płatność dodatkowa(redystrybucja do 11ha)

takie o jakie wnioskował  nie ma czegoś takiego  że coś przysługuje

po to jest wniosek i tam  wnioskujesz o poszczególne dopłaty ,spełniając  wymagania oczywiście

Opublikowano

Ja mam dziwne wrażenie że nie będzie ani dopłat ani prow - niestety ale są duże szanse że nałożone na Polskę zostaną sankcje  przez UE w związku z tym co pisowcy robią z trybunałem i niestety ale wydaje się że pierwsi poczują to rolnicy.

Opublikowano

Przusługuje to coś z urzedu a dopłata jest dobrowolna. Może składać ma wszystkie prócz MR, by tylko wymagania spełniał. Dodatkowa przysługuje od trzeciego hektara do 30. Także zamiast na 14 dostanie do 11 jak piszesz a poza tym jpo, zazielenienie.

Opublikowano

Końcówka lutego najpierw decyzja o przyznaniu, za dwa dni o odroczeniu a dziś dopłaty na koncie. Prawie 30ha, motylkowe, bydło. Zaliczka w grudniu. Woj.Lubelskie powiat Bialski

Opublikowano

Ja mam dziwne wrażenie że nie będzie ani dopłat ani prow - niestety ale są duże szanse że nałożone na Polskę zostaną sankcje  przez UE w związku z tym co pisowcy robią z trybunałem i niestety ale wydaje się że pierwsi poczują to rolnicy.

nie ma takiej opcji do 2020

Opublikowano

Ja też Powiat Biłgoraj i mam pismo że termin rozpatrzenia przesunięty do 31 maja , ja dodatkowo miałem kontrolę foto i dopiero tydzień temu dostałem kopię raportu . Ciekawe ile będę musiał czekać na kasę i czy to prawda że dla tych z kontrola nie ma jeszcze programu do obsługi wniosku .

Z tego co wiem to nie ma jeszcze modułu do wypłacania dopłat dla tych co mieli kontrole. Z Lublina raporty trafią lub już są w biurach powiatowych ale tam to raczej będzie musiało poleżeć.. 

Raport się zgadza? :D

Opublikowano

widzę co niektórzy wypracowania tutaj piszą

Czepiasz się ;) Jakaś odmiana o kolejnej informacji "papierka" z agencji

nie ma takiej opcji do 2020

Zgadzam się. Budżet UE ustalony na 5 lat. Działa to też w drugą stronę jak ktoś głupio wierzy w bujdy, że jakiś koleś w krawacie mówi że załatwi rolnikom wyższe dopłaty :lol:

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanko, ponieważ otrzymałem zaliczkę w październiku ubiegłego roku, około 2 tygodnie temu decyzję odnośnie dopłat a teraz przelew z Agencji. Problem w tym, że brakuje jeszcze około 9 tys. zł. Nie potrafię powiedzieć dlaczego akurat taka kwota. Czy to znaczy, że dopłaty wypłacają obecnie ratami? Ma ktoś podobną sytuację? Dodam, że wniosek był bezbłędny i brak kontroli.

Opublikowano

Właśnie kwoty jakiej mi jeszcze brakuje nigdzie nie ma w decyzji. Od zazielenienia różni się o kilkaset zł. Na tym ma chyba polegać nowy system dopłat, coś wypłacają ale tylko Agencja wie co, ile i kiedy. Takie "uproszczenie systemu". Z drugiej strony dobrze, że dostałem jakiekolwiek pieniądze bo z tego co słychać wielu rolników jeszcze nie widziało nawet złotówki z zeszłorocznych dopłat. Pozdrawiam i życzę cierpliwości tym co jeszcze czekają.

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanko, ponieważ otrzymałem zaliczkę w październiku ubiegłego roku, około 2 tygodnie temu decyzję odnośnie dopłat a teraz przelew z Agencji. Problem w tym, że brakuje jeszcze około 9 tys. zł. Nie potrafię powiedzieć dlaczego akurat taka kwota. Czy to znaczy, że dopłaty wypłacają obecnie ratami? Ma ktoś podobną sytuację? Dodam, że wniosek był bezbłędny i brak kontroli.

Zazielenie idzie w innym terminie. Jak dostales decyzje od płatność; JPO,OM,PWB,DODATKOWA, odejmie zaliczki(polowa tych stawkę co przyznane masz w decyzji, z grubsza rak powinno byc) jak miales i zobacz czy sie zgadza. Te płatności byly w zaliczkach, oczywiscie nie musiałeś mnie wszystkich co wymieniłem.

Opublikowano

Jeśli kasa nie zgadza się z kwota na decyzji to najlepiej pofatygowac się do biura powiatowego i niech tłumacza .

Niby system nie działa ale jakoś przed zmiana kadry ARiMR wypłata dopłat szła lepiej i były płacone na raz a nie na dziwne raty .

Opublikowano

Zadzwoniłem i zapytałem w BP o co chodzi ze brak zazielenienia akurat znajomy tam pracuje i powiedział ze kasa będzie zgodnie z decyzją ale narazie nie potrafią każdemu naliczyć zazielenienia ze względu na system i temu takie dziwne przelewy ze jeden dostał wszystko a drugi w ratach.

Gość lukejro
Opublikowano

Ja w poniedziałek odebrałem osobiście decyzję o dopłatach chociaż tydzień temu dostałem pismo o wydłużeniu terminu załatwienia sprawy do 30 czerwca. Taka mała ciekawostka: w poprzednich latach biura powiatowe wysyłały do centrali listy płatności po wystawieniu pewnej puli decyzji (w moim BP było to raz na 7-14 dni), w tym roku takie listy wysyłają codziennie.