Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W piatek wpłyneło ONW i RS ( bez decyzji)  brakuje tylko zazieleniania. Na ONW jestem nieźle w plecy przez te nowe zapisy :( 

U mamy zaliczka w listopadzie i tye  ale miała kontrole weterynari i ma płatnosc do krów 

Opublikowano

A składacie już wnioski na 2016 rok i ile biorą za wypełnienie w zeszłym roku 50 teraz 60 zł bez zwierząt

Wszystko zależy ile masz dzialek i czy jest płatność do zwierząt.

Opublikowano

A składacie już wnioski na 2016 rok i ile biorą za wypełnienie  w zeszłym roku 50 teraz 60 zł bez zwierząt

Wszystko zależy ile hektarów gruntów ornych ma pan ( kolumna 9 wniosku sekcja VII oświadczenie o powierzchni działek ewidencyjnych) oraz od podmiotu, który wypełnia. Jeśli ośrodki doradztwa to wypełniają wg cennika

Opublikowano

witam właśnie przed chwilą dzwoniłem do warszawy i miła pani oznajmiła że termin 11 kwietnia przesunięty do końca kwietnia chodzi o kontrole foto szlak by ich trafił a pewnie końcem kwietnia powiedzą koniec czerwca

Opublikowano

Informacja dla rolnikow ktorzy mieli kontrole foto jest taka ze system do obsługi takich wniosków niestety dzisiaj nie ruszy, wykonawca systemu obiecuje funkcionalnosc systemu w drugiej połowie kwietmia .

Opublikowano

Mam do Was pytanie! Mowa jest w temacie o zaliczkach jesienią,czyli te pieniądze co wpłynęły w październiku jako tzw. "suszowe" to jest część dopłat,czy to była oddzielna pomoc? Będę wdzięczny za odpowiedź.Pytam ponieważ spotkałem się z dwoma zdaniami i nie wiem jak do tego podejść.Póki co to dopłat ani widu ani słychu.Mieliśmy kontrolę foto w październiku i też nam działki się skurczyły :-) 

Opublikowano

Mam do Was pytanie! Mowa jest w temacie o zaliczkach jesienią,czyli te pieniądze co wpłynęły w październiku jako tzw. "suszowe" to jest część dopłat,czy to była oddzielna pomoc? Będę wdzięczny za odpowiedź.Pytam ponieważ spotkałem się z dwoma zdaniami i nie wiem jak do tego podejść.Póki co to dopłat ani widu ani słychu.Mieliśmy kontrolę foto w październiku i też nam działki się skurczyły :-) 

Zaliczki wypłacane od 16 października do 30 listopada 2015r. przez Agencję to nie była oddzielna pomoc tylko wypłacane częściowo płatności bezpośrednie dla osób, których między innymi dotknęła susza, młodego rolnika lub osób, które nie miały w swoim gospodarstwie kontroli.

Płatności bezpośrednie były w tamtym okresie wypłacane następująco:

ok. 227 zł/ha w przypadku jednolitej płatności obszarowej,

ok. 86 zł/ha w przypadku płatności dodatkowej,

ok. 211 zł/ha w przypadku płatności do roślin wysokobiałkowych oraz

ok. 460 zł/ha w przypadku owoców miękkich (truskawek i malin).

Opublikowano

Płatność za suszę to zupełnie inne działanie niepowiazane z dopłatami. Zaliczki były na poczet płatności bezpośrednich.

Opublikowano

Informacja dla rolnikow ktorzy mieli kontrole foto jest taka ze system do obsługi takich wniosków niestety dzisiaj nie ruszy, wykonawca systemu obiecuje funkcionalnosc systemu w drugiej połowie kwietmia .

Majacy kontrole weterynaryjna tez to to dotyczy?
Opublikowano

jak mi wyślą kolejne pismo o przesunięciu terminu rozpatrzenia wniosku poleconym to nie odbiore od listonosza i pod koniec kwietnia jade do agencji i nie wyjde z tamtąd dopóki nie rozpatrzą mojego wniosku, a w poprzednich latam mówili że nie wysyłają decyzji z racji oszczędności ale w tym roku wysyłać pisma to jakoś nikt nie mówi o oszczędnościach

Opublikowano

Zaliczki wypłacane od 16 października do 30 listopada 2015r. przez Agencję to nie była oddzielna pomoc tylko wypłacane częściowo płatności bezpośrednie dla osób, których między innymi dotknęła susza, młodego rolnika lub osób, które nie miały w swoim gospodarstwie kontroli.

Płatności bezpośrednie były w tamtym okresie wypłacane następująco:

ok. 227 zł/ha w przypadku jednolitej płatności obszarowej,

ok. 86 zł/ha w przypadku płatności dodatkowej,

ok. 211 zł/ha w przypadku płatności do roślin wysokobiałkowych oraz

ok. 460 zł/ha w przypadku owoców miękkich (truskawek i malin).

Dziękuję za szybką odpowiedź! Zastanawiam się po co była ta batalia z szacowaniem szkód,powoływaniem przeróżnych komisji, nagonka , stanie w kolejkach i wielka pompa że na wieś płyną szerokim strumieniem pieniądze za klęskę suszy.

Płatność za suszę to zupełnie inne działanie niepowiazane z dopłatami. Zaliczki były na poczet płatności bezpośrednich.

KODP105933KODKBP194-8420-5044/KP/20

15/DM 22-PAŹ-15Pomoc finansowa dla

producentów rolnych. w których gosp

odarstwach rolnych lub działach spe

Taki oto kod tytułem przelewu dostaliśmy.Czyli reasumując będzie to potrącone z dopłat czy to oddzielna pomoc z tytułu suszy? 

Opublikowano

Znasz hasło kiełbasa wyborcza czy propaganda sukcesu? POPSL było w tym mistrzem. Jak nie zapomnę to porównam ze swoim tytułem przelewu na onw, chyba, że ktoś miał taki sam to napisze.

Opublikowano (edytowane)

panowie mam pytanie, czy jeżeli ktoś miał kontrolę FOTO to został o tym? i co dokładnie określa się w tej kontroli?

dalej czekam na zazielenienie, a nie miałem informacji o żadnej kontroli.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Cała Gmina miała kontrol foto i każdy dostał poinformowany otym bo dostał raport pokontrolny , z firmy co kontrolowała dla Agencji rolnej... Dalej nic nie naliczaja cisza lecą w hu...j całkiem...Powiad Zamoiski...

Opublikowano

Dziękuję za szybką odpowiedź! Zastanawiam się po co była ta batalia z szacowaniem szkód,powoływaniem przeróżnych komisji, nagonka , stanie w kolejkach i wielka pompa że na wieś płyną szerokim strumieniem pieniądze za klęskę suszy.

KODP105933KODKBP194-8420-5044/KP/20

15/DM 22-PAŹ-15Pomoc finansowa dla

producentów rolnych. w których gosp

odarstwach rolnych lub działach spe

Taki oto kod tytułem przelewu dostaliśmy.Czyli reasumując będzie to potrącone z dopłat czy to oddzielna pomoc z tytułu suszytytół

wygląda na pomoc de minimis  2015 z powodu suszy   na pewno nie potrącenie z dopłat  dopłaty bezpośrednie inny tytuł przelewu

Opublikowano

Moja gmina też miała foto , ja miałem jeszcze w grudniu kontrole powierzchni przez agencję i dzisiaj uzyskałem info ze max 2 tygodnie i kasa będzie na koncie  bo wszystko naliczone a milem i RS i młodego rolnika  - 47 ha

Opublikowano

Jak nie było kontroli to dopłaty pomału wpływaja ale z tym systemem że nie działa do naliczania z kontroli foto to juz lipę wciskaja nie wieżę to jawne walenie w durnia...Kiedyś na liczydłach policzyli i dali radę a teraz komputery i system buduja miesioncami to jest kpina...

Opublikowano (edytowane)

Bo Oni tak liczą jak Ty piszesz - z błędami :P:D

Edytowane przez Gość