Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pługu kverneland vd100 mam założone 16 calowe, chciałbym go rozkrecic na większą szerokośc i mam pytanie czy jak założe lemiesz 20 calowy to czy będzie pasował do odkładnicy na której jest 16 calowy lemiesz? Wydaje mi się ze bedzie trochę za długi ale czy to bedzie miało wpływ na orkę?

Opublikowano

U mnie w AB były 14" a teraz śmigam na 18" i wszystko pasuje, tylko jest kawałek przerwy na końcu lemiesza przy odkładni i przykręcony na 4 śruby, a 5 wolna i wszystko ok ;) @tomek 'raczej' nie strasz kolegi jak nie jesteś w temacie... ;)

Opublikowano

pług można rozstawić 14,16,18,20. Kupiłem 2 lata temu i rozstawiłem na 20 cali bo traktor 135km, a potem patrze ze lemiesze malutkie i sporo nie docina wiec go skreciłem.

Na srubach mysle ze będzie pasował , 20 calowe maja 1 otwór więcej i on by był wolny bo korpus jest krótszy,

Głownie chodzi mi o przestrzen miedzy lemieszem a odkładnią bo ona jest prosta na długość lemiesza 16 potem odkładnia zaczyna a się wywijać w bok, kolega wyżej pisze ze na dłuższych lemieszach 18 ma szpare na 20 będzie jeszcze wieksza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez wicek
      Posiadam pług vogel noot LC 2S563A15  ,4 obrotowy na zabezpieczeniach zrywalnych ,wysoki korpus.Podobny do 950-tki.
      Mam pytanie jakim momentem dokręcać śruby zrywalne  oraz te śruby zawiasowe .
      Zdarzyło się zerwanie śruby i aby ustawić korpus na swoje miejsce musiałem użyć tura ,ciężko się przestawiał.

• Przez KOSTEK12
      Witam,zastanawiam się nad zmianą pługa i wypatrzyłem coś takiego jakieś opinie,doświadczenia,jak z kryciem-zapychaniem po kuku na ziarno?
      https://www.olx.pl/d/oferta/plug-3-skibowy-obrotowy-vogel-noot-zabezpieczenia-resorowe-CID757-ID18srfx.html?reason=observed_ad
    • Przez droppoll
      Witam kupiłem ostatnio pług zagonowy jednobelkowy 4+ w bardzo atrakcyjnej cenie. Mam jednak pytanie o firmę tego pługa oraz gdzie mogę znaleźć lemiesze i piersi do tej firmy?

• Przez PawełMazurkiewicz
      Poszukuję osoby która posiada taki korpus, bądź cały pług.

• Przez zbycho77
      Witam forumowiczów . Pług 3 , wymiana siłownika obroty z jednego węża na dwa . Założony nowy siłownik i kostka obrotu . Strasznie ostro startuje obrót do połowy , resztę obrotu wykonuje powoli i płynnie . Co może być przyczyną ?  Założyć dławik na zasilaniu ?  Regulacja na kostce nie pomaga .

• Dodaj nową pozycję...
v