-
Podobna zawartość
-
Przez kamilmaster88
Witam. Mam Claas-a Dominator-a 98SL Maxi z 88 roku. Problem polega na tym że włączając młocarnie i heder lampki od awaryjności ( przenośników zbożowych kłosowych pochyłego itp ) Nie gasną . A z tego co mi wiadomo gdy wszystko jest OK to nie powinny się zapalać , dopiero gdy jest awaria i przenośnik stanie to wtedy powinno się zapalać kontrolka i brzęczek dawać sygnały . Także jak widzicie mam problem z elektryką tej całej ,,centrali sterującej,, mówiąc po chłopsku wyświetlacza . Także zauważyłem dziwne latanie wskazówki na zegarze przy kierownicy , mam włączoną młocarnie i chcąc jechać do przodu posuwam lekko joistic i wskazówka od obrotów szaleje . Co jest przyczyną ? Czekam na wszelkie pomocne wskazówki bardzo dziękuję za wszelkie próby pomocy , jeśli coś wyjaśniłem niezrozumiale proszę powiedzieć , spróbuje wytłumaczyć ponownie
-
Przez RoLLand
Witam. Czy ktoś z was wymieniał kiedyś uszczelniacze tłoczków hamulcowych w/w modelach??? U mnie w MAXI sa już spękane i musze kupić nowe ale cena mnie przeraża... komplet na obie tarcze to koszt około 4-5 tyś zł. Ciekawe za co... Za 8 uszczelniaczy?? Porażka. Szukam jakiś tańszych zamienników. Znalazłem już uszczelnienia z AUDI 100 które prawie są takie same ale jednak nie da się tego załozyć. Moze ktoś miał taki problem i znalazł jakieś mniej kosztowne rozwiązanie???
-
Przez PrzemoO
Rozglądam się za przystawką do kukurydzy do kombajnu Claas Dominator 98 Maxi z silnikiem mercedesa 200 km. Pytanie 5 czy 6 rzędową. Zastanawiam się nad zakupem przystawki 6 rzędowej, jaką przystawkę proponujecie w przedziale cenowym do ok 40,000 zł. Oczywiście z docinaczem. Czy brać pod uwagę sztywną, czy tylko składana? Czy
Jeszcze jedno pytanie odnośnie hydraulicznej regulacji szczeliny w przystawce, czy wszystkie to mają i jakie ma to dokładnie zadanie.
-
Przez Gość Profil usunięty
Witam wszystkich. Słyszał ktoś o ładowaczu czołowym MAXI-ROL? Jak się sprawuje, jakie wykonanie?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Metal Fach Z602 RN kilka pytań
Ursus C-360 & D732 i D45