Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc panowie.

Co to moze być i jak narawić?

Otóz jadąc na najniższej prędkosci wszystko idzie pięknie bez najmniejszego drgania. tak gdzies od 13-14 na liczniku zaczynają sie wibracje i rosną do 20 (wtedy juz je wyraźnie czuć), by powyżej znów spaść (na 23 czyli max w moim wypadku juz jest prawie spokój)

tam na tych wariatorach sa jakies tuleje i sie wyrabiaja czy co?

miał ktos podoby problem i poda recepte na rozwiązanie?

Opublikowano

czesc ponownie.

Mam wielką prośbę do posiadaczy 98

czy moglibyście wziąć suwmiarkę i zmierzyć jaki macie szeroki pas jezdny dolny?

Mój niby original claas, wygląda niemal jak nówka, a na wolnych obrotach lata luźno i pod górę łapie poślizgi (trzeba troche przyspieszyc na przyspieszaczu, zeby dobrze szedł, a to jest bardzo uciążliwe bo po kazdym wysprzęgleniu i tak obroty spadają do minimalnych i znów jest poślizg.

mam szerokośc 54,5mm i sie zastanawiam ile powinno byc, zeby było ok.

Opublikowano (edytowane)

jutro zmierze, niemniej czytałem ten fragment o regulacji kilka razy i jest on tak lakonicznie napisany, ze nie wiem o co im chodzi.

robiłeś to kiedyś?

do czego np jest blacha k i jak ona moze cokolwiek regulowac, skoro nie ma w niej żadnych fasolek? (strona 4.35)

w którym miejscu poluźnić cała skrzynie biegów, zeby ja nieco opuścic i napiąć?

Edytowane przez nunu85

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrz17xd
      Witam wszystkich tutaj na forum. Piszę tutaj bo chciałbym się was poradzić w pewnej sprawie, a szczególnie chodzi mi o użytkowników którzy posiadają kombajn claas dominator 85. Chciałbym się dowiedzieć od czego służy lampka zaznaczona w kółeczko na zdjęciu. Domyślam się, że służy ona do retromatu, ale chciałbym się dowiedzieć co dokładnie ona sygnalizuje?

• Przez Bycek1234
      Witam,
      chciałbym kupić kombajn lecz nie jestem zbyt zorientowany w tej sprawie. Myślę nad Dominatorem 78 i chciałbym zapytać co myślicie o tym modelu i ogólnie na co zwracać uwagę przy kupnie kombajnu
    • Przez jaculek13
      Witam. Panowie czy ktoś walczył z wyskakującym pierwszym biegiem w dominatorze 88s, pewnie bez wyciągania skrzyni biegów się nie obędzie. 
    • Przez kondzio13k
      Witam przymierzam się do zakupu przystawki do kukurydzy i chciałbym porady czy ten kombajn wydoła z przystawką 6 rzędową podaną w linku. 
      Z tego co wynalazłem w internecie i po numerach silnika to mam 170km.  
      https://www.olx.pl/oferta/przystawka-heder-do-kukurydzy-geringhoff-pc-6-rzedow-doinwestowana-CID757-IDxeHvi.html#39f7f1184a
    • Przez GoodRamQ
      Witam, problem polega na tym że półbiegi podczas jazdy się nie zmieniają [nawet kontrolki nie przeskakują] ale jak się zatrzymam to zmieniają.
      Może się czujnik uszkodził jakiś tylko nawet nie wiem od którego zacząć sprawdzać
  • Dodaj nową pozycję...
v