Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie kombinuje tylko wykorzystuje w pełni zapisy dopłat do czego 90%przemądrzałych jest za durna zeby zrozumieć a co dopiero zastosować 

• Haha 2
Opublikowano
29 minut temu, wilkołak napisał(a):

Jak bym miał kiepską ziemie nie był bym rolnikiem , a mój syn to na 100% by nie był

U nas też słabe i jakoś ludzie gospodarzą. Nie ma co płakać. Zawsze jakieś plusy można znaleźć. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Leszy napisał(a):

U nas też słabe i jakoś ludzie gospodarzą. Nie ma co płakać. Zawsze jakieś plusy można znaleźć. 

Ty chyba leszy masz podmokłe łąki to też trochę lepiej się gospodarzy. Ja mam właśnie z tym największy problem ze trawy wszystkie na normalnych gruntach trochę przysuszy i wszystko żółte. Kukurydza sobie radzi na moich ziemiach w miarę a do traw przydało by się trochę gleby mokrzejszej. 

Edytowane przez dantur96
Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał(a):

Niedaleko mnie na piaskach chłopak ma piękną borówkę, wyorał bruzdy, w to nasypal specjalnego podłoża, kupił te piachy za grosze a teraz robi z tego kasę ...

Opublikowano
8 minut temu, dantur96 napisał(a):

Ty chyba leszy masz podmokłe łąki to też trochę lepiej się gospodarzy. Ja mam właśnie z tym największy problem ze trawy wszystkie na normalnych gruntach trochę przysuszy i wszystko żółte. Kukurydza sobie radzi na moich ziemiach w miarę a do traw przydało by się trochę gleby mokrzejszej. 

Jest tego trochę nad rzeką, i kilka dołków gdzie kiedyś szuwary rosły. Fakt, ale szybko wręcz skokowo przechodzi to w lekkie piachy.

Opublikowano
33 minuty temu, Leszy napisał(a):

Jest tego trochę nad rzeką, i kilka dołków gdzie kiedyś szuwary rosły. Fakt, ale szybko wręcz skokowo przechodzi to w lekkie piachy.

No to trochę jest inaczej teraz popadało nawozy poszły w glebę to u cb Tylko ciepło teraz i drugi pokos może być i lepszy od pierwszego a u mnie nie jest źle ale jeszcze musi trochę dopadać żeby coś w miarę zebrać 

Opublikowano
56 minut temu, wilkołak napisał(a):

To rób tak samo skoro to taki miód, masz gdzie podglądać

Głupi nie jest w stanie naśladować nawet jak mu instrukcję dadzą 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, v11 napisał(a):

Głupi nie jest w stanie naśladować nawet jak mu instrukcję dadzą 

Za takie instrukcje z zielskiem jak twoje to podziękuję xD uprawiacz dopłat xD ja dopłaty mam gdzieś, robię swoje jak mi pasuje ... Jak coś pasuje to się zaznaczy ale niczego specjalnie pod dopłaty nie robię ...

Pewnie bym w to poszedł, ale Mercosur i Ukraina jakoś zniechęcają mnie do dużych inwestycji w rolnictwo ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wilkołak napisał(a):

Jak TY żyłeś jak nie było dopłat, bida z nędzą

no i smród zapomniałeś dodać - oczywiście że wolę pisać wnioski na wszelkie dopłaty do gruntów i maszyn niż ręcznie dupić na czworaka w wszelkiego rodzaju dłubaninie ręcznej . 

49 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Za takie instrukcje z zielskiem jak twoje to podziękuję xD uprawiacz dopłat xD ja dopłaty mam gdzieś, robię swoje jak mi pasuje ... Jak coś pasuje to się zaznaczy ale niczego specjalnie pod dopłaty nie robię ...

przeciez piszę że głupi nie potrafi nawet dopłat pozyskać

1000 t truskawki hit forum 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja tylko mówię że i na piachu można znaleźć sposób na biznes ...

sposób na wielki biznes i stare zgniłe dukato  

odkupione od kogoś bo na nowe nigdy nie starczy 

W majty deszcz leci a ty ciulasz za kobiałką truskawek ze chciwosci bo jutro będą zgniłe -takie to realia 

Edytowane przez v11
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał(a):

sposób na wielki biznes i stare zgniłe dukato  

odkupione od kogoś bo na nowe nigdy nie starczy 

W majty deszcz leci a ty ciulasz za kobiałką truskawek ze chciwosci bo jutro będą zgniłe -takie to realia 

Ja mam jakie mam sprzęty, nie pisze że to super zestawy ...

U mnie dzisiaj od rana nie pada nawet kropla, a co jakiś czas nawet słoneczko wychodzi ...

Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał(a):

gówniana własna i duże kawałki -zawsze lepsze niż niegówniame małe i dzierżawione 

Wielu rolników dzierżawi płaci j nie narzeka. Ostatnio dziwne teorie głosisz 🤔

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pewnie bym w to poszedł, ale Mercosur i Ukraina jakoś zniechęcają mnie do dużych inwestycji w rolnictwo ...

I masz racje.

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

I masz racje.

Sytuacja w rolnictwie jest obecnie zbyt niepewna aby pchać w to duże pieniądze, kontynuuje się to co się sprawdza i tyle ... Włożysz miliony, za chwilę otworzą granice i zostaniesz z kasą włożoną w ziemię czy uprawy których nie ma jak odzyskać ...

• Like 3
Opublikowano

trzeba mieć wpierw wyłożyć co później trzeba mieć jaja żeby zaryzykować a takie lelum po lelum to dla bidul co się nigdy nie zaangażowali byle na wódę i zagrychę starcza i są szczęsliwi to też sposób na życie 

• Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Wielu rolników dzierżawi płaci j nie narzeka. Ostatnio dziwne teorie głosisz 🤔

dzierżawa to nabijanie kasy komuś - po co dla idei dla pracy bo na pewno nie dla zarabiania - w tym roku trochę bohaterów przesieje co nawalili czynsze -tylko brakuje jaj do egzekwowania należności -zadeklarowałes to płać a nie raz sucho raz mokro raz przymrozek a raz uj wie co a barany się litują nie ma zmiłuj ubezpieczyć się i sp***dalać a nie jakieś dziwne rekompensaty 

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wolę inwestować w coś innego niż rolnictwo ...

w stare dukato?i gnijącą truskawke 

Czy w suche majty i garb ?

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, v11 napisał(a):

w stare dukato?i gnijącą truskawke 

Czy w suche majty i garb ?

W mocznik z rybek i suszarnie na słomę, taki jeden pajac w Internetach pisze, że to najlepszy biznes ;) 

• Like 1