Skocz do zawartości

Jaki ciągnik do 200tys. ok 100 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem bo nie wiem co byłoby lepszym wyborem, Case CS105 Pro w bogatej opcji czy Case maxxum 100 na skrzyni 24x24, co przemawia za jednym a co za drugim, który będzie oszczędniejszy itd.

za każdą wypowiedz z góry dziekuję

Gość Profil usunięty
Opublikowano

zetor forterra 105 :D polecam naprawde dobra maszyna mająca 100 km :D

Opublikowano

co zachodniego jest z niższej półki niż NH, case i steyr? bardzo dziwne jest, że wszystkie ciągniki o podobnej charakterystyce niezależnie od marki mają prawie identyczne ceny, a gdy już zaczyna się rozmawiać z dealerem to ostatecznie okazuje się, że najtańszy jest JD, rozglądałem się ostatnio za ciągnikiem ok 130KM w 6 cylindrach i wszystkie marki bez względu na kolor to koszt rzędu 230-250tys. zł (ze skromnym wyposażeniem oczywiście, ale dla mnie najważniejsza jest cicha i komfortowa kabina i dobra skrzynka), i co najciekawsze to w najniższym pułapie łapie się JD 6630 w comforcie, ale wyposażeniem zasadniczo nie odstaje od konkurencji; nie wiem ile teraz kosztują 4 cylindry, bo valtra i DF w takiej konfiguracji są godne uwagi (MF też, ale dopiero z Dyna6), odnosząc się do problemu kolegi poszukującego 100KM w 6 cylindrach to z tym może być problem, bo te duże silniki zaczynają się w nieco wyższych mocach i tendencja raczej się szybko nie odwróci

Opublikowano

no właśnie, oni się chyba umawiają do ceny, np. na targach wszyscy jak jeden mąz za 100 km (jh 5100r, valtra n92, df 420pl) powiedzieli 190 tyś netto... :mellow:

Opublikowano

Witam. planuje zakup traktora z ładowaczem czołowym 100-110km. w cenie do 200 góra 220tys netto, wniosek był na różnicowanie wiec tylko 100tys zwrotu i taki limit na zakup sobie ustaliłem. Ktoś z forumowiczów kupował Ciągnik o podobnych parametrach? interesuje mnie głównie jakiego traktora mogę się spodziewać za tą kwotę, użytkuje ok 15ha ciężkiej ziemi+ 5ha łąki.

Opublikowano

jeśli tur jakiś tańszy to polecam mf 5440 (102km), idealny do tura :) sam ciągnik koło 200 tyś netto, ale można się targować jeszcze:)

Opublikowano

John deere 5100r 192netto.

Claas arion 410 203netto.

Claas axos 340 180 netto.

MF 5440 45tyś euro.

John deere 5090m 170 netto.

New Holland t5060 170 netto

mam nadzieje ze cos pomoglem :D

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Zetor forterra 105 z turem cena do 150000 netto :D

Opublikowano (edytowane)

Ciągnik ma być głównym Ciągnikiem w gospodarstwie. Wolał bym aby miał jednak te 105-110 km.

100km to granica minimalna. Teraz mamy MF3070 i z pługiem czwórką zagonowym ma problemy.

agregat2,5 metra daje radę bez problemu, i raczej większy nie potrzebny. Będzie tez chodził z prasą rolką.

I być moze usługi komunalne(odśnieżanie wykaszanie rowów).

w zeszłym roku byłem juz na kupnie, miała być to valtra n111e. Wtedy mogłem kupić za 190tys netto z placu zeszłoroczną.

niestety wyszedł inny ważniejszy wydatek.

Jakiegoś tura pewnie za 30 parę tys by do niej wymyślił, ale teraz nawet sie nie interesuje bo pewnie juz jest daleko poza moimi kryteriami cenowymi:)

a coś z grupy D-F orientuje się ktoś?

Edytowane przez Marlik20

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 

• Dodaj nową pozycję...
v