Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No albo polifoska stanieje albo zboże zdrożeje bo takie proporcje utrzymać się nie mogą na dłuższą metę. Książe, ale Ty już trzy lata prorokowałeś więc nie od razu się Twoje przepowiednie sprawdziły.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

ja tam nie sprzedaje po 500, niech lezy i czeka lepszych czasów

Opublikowano

Słusznie ja zboża nie sprzedaję ale przy tych cenach sprzedaż to okradanie samego siebie B)

Opublikowano

tak tylko jak tak każdy bedzie trzymał do wiosny to marne szanse są zeby cena urosła bo nawet jak pare złoty urośnie wszyscy zaczna sprzedawac to znowu zacznie taniec za dużo ludzi po prostu magazynuje te zboże.

Opublikowano

no racje masz, ale zawsze jest jakieś ryzyko wymarznięć, wojen czy czego tam innego i wtedy ceny mogą nieco wzrosnąć i chyba tylko n ato można liczyć.  Dziwią mnie tylko, tak znaczne spadki cen pszenic konsumpcyjnych, gadali że w całej Europie był z tym problem i większość pszenic nadaje się jedynie na paszę, a tu takie spadki i wydaje mi sie że nawet różnica między paszówką, a konsumpcją się zmniejszyła choć różnica i tak jest znaczna, nie to co rok temu.

Opublikowano

może i będzie klęska, ale oby nie urodzaju na półkuli południowej :( Ja narazie sprzedałem tylko to co koszone  we wrześniu i do niczego się nie nadawało.

@BartekM Dlaczego cwaniaki? słyszałem że sprzedają paszówkę na konsumpcje, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Opublikowano

Ja to sie obawiam troche że za rok moze byc znowu urodzaj i co wtedy? A zamierzam co najmniej połowe przechować do nastepnego roku. Nikomu źle nie życze ale nie płakałbym  żeby troche powymarzało zbóż czy tez u mnie na podlasiu czy gdzie inndziej ale może to by pooprawiło sytuacje jako tako na rynku. Wczoraj byłem w lokalnym skupie to facet powiedział że cena w tym tygodniu pszenicy spadła o 50 zł szok ile dokładnie kosztuje nie pytałem bo nie sprzedaje aktualnie. Ps orientuje sie może ktoś jak kształcuje sie cena rzepaku ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v