Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja wczoraj sprzedałem owies po 600zł netto, a w przyszłym tygodniu wywożę pszenicę po 780zł netto.

Opublikowano

a jak cena kukurydzy obecnie? polepszylo sie cos? ja mam propozycje po 680 zl netto pszenica sprzedana po 750 netto z odbiorem swietokrzyksie

daj jakis namiar na tego kupca, bo mi tez tyle proponuja za qq tylko brutto :(

Gość lukejro
Opublikowano

Wczoraj sprzedałem ostatnie 10t pszenicy konsumpcyjnej do Mixt Góra/Poniec za 780 netto

Gość lukejro
Opublikowano

Tak jak zawsze u nich czyli 45 dni. Mogłem sprzedać za pomocą pośrednika z 30 dniowym terminem ale wtedy cena ok 750-760 netto

Opublikowano

Tak jak zawsze u nich czyli 45 dni. Mogłem sprzedać za pomocą pośrednika z 30 dniowym terminem ale wtedy cena ok 750-760 netto

Czyli standardowo widze, nic z tym niezrobili, ja sprzedałem też teraz ale do kurzaja po 760 netto, kasa na drugi dzień była.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Rumaniec w Dobrem brał po 820 brutto

Opublikowano

ehh... tam juz pytałem to powiedzieli ze na razie zakończyli kontrakty 09.05 po 600netto ale mowili zeby pytac za tydzien, pozniej jeszcze sie wywiedziałem dalej to jednak moja lokalizacja troche za daleko.. :) :)

Opublikowano

woj Lubelskie

zakrzew

pszenica 750brutto na konto a za towar 760brutto

jęczmień 700brutto, za towar 710brutto

okolice Bychawy

pszenica 750brutto

jęczmień 700-720brutto

młyn w Starej Wsi

pszenica 750brutto wymagane wyrównanie co najmniej 75

Opublikowano

pszenica kons. 790 zł netto

ps. kiedyś ktoś tutaj się ogłaszał, że może załatwić transport,

powrót spedycji czy coś w tym temacie,

mogę prosić o jakiś namiar?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v