Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ale na dole strony cena pszenżyta... Chyba będę milionerem.

Ale ja nie o tym. Chciałem przestrzec kolegów i koleżanki z podkarpacia i okolic przed firmą New Food Inn która jesienią w tamtym roku przejęła elewator w Sieniawie. Nie dość, że cena nędzna i z łaską to jeszcze nie płacą, a po kilku telefonach dowiedziałem się, że...nie wiedzą kiedy mi zapłacą...

Edytowane przez master20002
Opublikowano

ale zapłacili tyle za białko 16% to jak dla mnie słabo. Zadzwoniłem z ciekawości ile za białko 12,5% to powiedzieli 630zł ale jak tu forumowicze piszą że Kapka ma wysokie wymagania więc i tak bym mu nie sprzedał.  bo za takie białko to dziś moge 640 plus vat ode mnie dostać.

Opublikowano

nie no to trzeba tego zapytać co im sprzedawał ale wierzę że zapłacili albo zapłacą :) nie każdy ma to szczęscie tak jak pisałeś że sprzedaje i spi spokojnie :) do mnie dzwonią i pytają dają czasem 5zł więcej i niektórzy nawet za gotówkę ale ja mam już swojego odbiorcę "ulubionego" który wiem że mi zapłaci i wróci po kolejne zboża... współczuję tym co nerwy stracili z jakimiś przekretami.  

Opublikowano

Zapłacili zapłacili, a dokładnie Elew,Jabłowo  :D . Jak by nie zapłacili to nikt by z nimi nie handlował a nie pierwszy rok z nimi kontraktuje, widze że nie ma kolega pojęcia o tego typu transakcjach a szkoda.

Opublikowano

No musze sie przyznać że na rzepaku straciłem bo po 1400netto z odbiorem z pola podpisałem (Ampol-Merol).  ;) pierwszy raz rzepak miałem a kierowałem sie historią ze żniw rok wcześniej gdzie z pola sąsiedzi sprzedawali po 1200... Także wydawała mi się cena zadowalająca :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v