Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja dziś ukosiłem z 100kg zawiozłem do badania i wyszło tak:białko16.5%,gluten36.4%,wilgotnośc18.1,gęstość73,wyrównanie94,L.opadania466

i jest problem z gęstością troche zamała pszenica AGIL cena 680zł neto WWW.KAPKAPPZ.PL

Edytowane przez kris14
Pkt. 1.1 +1p. ostrzeżeń
Opublikowano

WOW!! To jaki plon w niej zakładasz, bo ta zawartość białka raczej nie wroży rekordowych wydajności ziarna?

Białko i gluten ma bo dostała na wiosne w czterech dawkach 215kg czystego azotu a plonu w tym roku wielkiego chyba nie bedzie zobaczymy jak sie wykosi.myśle gdzieś z 7 ton powinna dać rok wcześniej przy tej samej agrotechnice dała 8,5t.

Opublikowano (edytowane)

"Rola" Człuchów wczoraj:

rzepak 1460

pszenica 12.5b  660

żyto 480

pszenżyto 530

jęczmień 550

owies 52kg/hl  500

ceny netto

Edytowane przez tromba222
Opublikowano (edytowane)

U  nas ceny są nawet nawet także by się opłacało sprzedawać zboże . Ceny się kształtują następująco :

- Średnie ceny za : Rzepak - 1491,50 zł/t , Żyto Paszowe- 462,00 zł/t , Jęczmień Paszowy 543,57 zł/t .

Ceny netto w Zachodnio-Pomorskim Chemirol Gryfice :

Rzepak - 1500,00 zł/t

Żyto Paszowe - 490,00 zł/t

Jęczmień Paszowy - 550,00 zł/t .

Jestem bardzo ciekaw czy czasem ceny nie pójdą w dół , ale się okaże w sierpniu .

Edytowane przez Valtra123
Opublikowano

u nas Sieradzkie od tygodnia kropi... moze w Niedziele sie wjedzie na pszenice konsumpcyjna mialem po 700z vatem oferte... ale jesc nie wola to niech sobie lezy i na lepsze czasy czeka

Opublikowano

Witam, panowie sprzedawaliście kiedyś może zboża do niemiec ? Do jakiejś mieszalni pasz czy cos ? Jest to opłacalne? I czy rolnik może na wlasną reke jechać i tam sprzedać zboża ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v