Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Handluje z nimi od roku i niebyło żadnego problemu z płatnościami ,w żniwa 2014r ponad sto ton rzepaku sprzedałem do nich, a i pszenice dwa auta w grudniu i wczoraj dwa pojechało, pieniążki do 14tu dni na kącie :)

sto ton rzepaku    x   300 zł straty to już BIN-a  można kupić   ,  ludzie mają gest  ,BIN poszedł się  ..............

Opublikowano

gen po co ta złośliwość do kolegi, może musiał sprzedać rzepak

zauważ, że nie każdy może sobie pozwolić na magazynowanie zbóż czy rzepaku

są pewne zobowiązania

pszenica paszowa 680zł netto

Opublikowano

Dobrze że miał 7 % a nie zawsze sie uda żeby był taki suchy jak nakosisz na 9 % to już jest problem magazynować czy sprzedac i czasem lepiej sprzedac niż żeby potem z nim problemy były.

Opublikowano

u mnie w okolicy ceny takie:

pszenica 680 netto

pszenżyto 580 netto

żyto 520 netto

jęczmień 600 netto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v