Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biały jak z ręki to po kombajnie dodaj conajmniej 2-3 %,a jeszcze są napewno miejsca gdzie kłosy zielone ,chyba że sprzedajasz ,na silos to maks 12-13 %

Opublikowano

ZSP Złotów-potrzebują zboża na gwałt a zwłaszcza pszenicy

jak wyładowywałem swoją w kolejce stały dwa auta pełniutkie pszenicy z LECHPOLU

witam a ile płacą za pszenice w ZSP Złotów???

Opublikowano

Orientujecie się gdzie w województwie podkarpackim mógłbym sprzedać jęczmień ozimy? Znacie może ceny w skupach?

Mam około 24t nie ważone przyjąłem że metr sześcienny jęczmienia ozimego to 0,6 t Odmiana Souleyka wydajność z hektara w zależności od stanowiska od 4 do 6 ton wilgotność mierzona w sobotę podczas zbioru  przy temp ziarna ponad 34 stopnie przy kilku pomiarach z różnych pól 9,5-11,3% wiec jak ostygnie powinna być niższa.

Opublikowano

Orientujecie się gdzie w województwie podkarpackim mógłbym sprzedać jęczmień ozimy? Znacie może ceny w skupach?

Mam około 24t nie ważone przyjąłem że metr sześcienny jęczmienia ozimego to 0,6 t Odmiana Souleyka wydajność z hektara w zależności od stanowiska od 4 do 6 ton wilgotność mierzona w sobotę podczas zbioru  przy temp ziarna ponad 34 stopnie przy kilku pomiarach z różnych pól 9,5-11,3% wiec jak ostygnie powinna być niższa.

jak masz taką ilość to zadzwoń do agroloku, mi przy zestawie całosamochodowym  zaproponowali 525 netto

Opublikowano

ale wiecej jak 400 to chyba nie bedzie ale 400 to tez nie zle jak sadzicie

zależy od wydajności i poniesionych kosztów. czasami i po 400 opłaca sie sprzedac jak masz bardzo dobry i urodzajny rok a jak masz lipny rok to i 400 zł mało

Opublikowano

Ja sie w okolicznych skupach ceny rzepaku do dzis nie moglem dowiedziec a ktos chce wiedziec cene kukurydzy w lipcu? W okolicy rzepak skupowali a jeszcze ceny nieustalili ,zawsze jest tak ze jak jest na pszenice cena to i na kukurydze byla cena

Opublikowano

Dużo osób wstrzymuje się ze sprzedażą. Jęczmienie poszły do magazynu, to samo czeka rzepak, jeśli cena spadnie poniżej 1500. W ostatnim roku masę ludzi postawiło własne zbiorniki i będzie trzymać. Na sprzedaż pójdzie co najwyżej drobnica marnej jakości, a takiego zboża w portach nie potrzebują. Będzie pat. U mnie na razie skupują jęczmień (to znaczy chcieliby) po 500 brutto - ruchu nie ma. Browarny poszedł prosto do zakładów bez pośredników na kontraktację. Chciwy dwa razy traci.

Opublikowano

no właśnie teraz jest pytanie czy ze sprzedażą się spieszyć czy zwlekać w czasie żniw bo to różnie może w tym roku być, dzisiaj lekki wzrost na giełdzie, a przecież żniwa rzepakowe w pełni. U nas jedni w tamtym tygodniu wozili mokry twierdząc, że i tak lepiej na tym wyjdą niż mieli by czekać aż wyschnie i dzisiaj pewno miny mają nie tęgie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v