Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Potwierdzam, że chodzą plotki o kiepskiej płynności finansowej Agrocorn'u. Ok ceny mają może i dobre, ale niestety w niektórych przypadkach na całość kasy trzeba czekać nawet kilku miesięcy więc... Ciekawe czy się nie zwiną z rynku całkowiciee....

Opublikowano

Z tego co pamietam to agro corn mialo wtope chyba ze 2 lata temu i tez placili z wielkim spowolnieniem i chodzily pogloski ze splajtoja ale jakos ciagnom

cena w porcie 790netto

Opublikowano

Propozycja na dzisiaj rzepak 1500 loco podwórko czekać czy sprzedawać :wacko:

Jakby zaproponowali mi teraz taką cenę sprzedał bym. Jeśli nie spieszno ci do pieniędzy to tydzień najwyżej zaczekaj, może coś się ruszy w górę (oby nie w dół).

Opublikowano

Z tego co pamietam to agro corn mialo wtope chyba ze 2 lata temu i tez placili z wielkim spowolnieniem i chodzily pogloski ze splajtoja ale jakos ciagnom

cena w porcie 790netto

No tak wtopa dwa lata temu, a płatności przeciągają się nawet dzisiaj...

Opublikowano

jak tak  patrzę  na  wykresy giełdowe  to  chyba się  nie  zanosi na podwyżki pszenicy, co  do żyta  to  już  chyba w  tym  roku  nic  się  nie ugra- czekam  max 2 tyg i zacznę  wypychać  towar...

Opublikowano

No tak wtopa dwa lata temu, a płatności przeciągają się nawet dzisiaj...

wtopę to oni mieli na kukurydzy w 2014 na podpisywali kontraktów, a cena podczas zbiorów spadła - za rzepak podczas żniw płacili powiedzmy bez dużej obsuwy

Opublikowano

Czy sprzedawał ktoś kukurydze na ziarno, i miał robione badania DON. Jaką cenę oferują wielkopolska, zachodniopomorskie, jakie potrącenia.

tak ja sprzedawałem kukurydz na niemcy z donami  Dalgety niby w konktrakcie nie miałem ich zapisanych i wypłacili mi pieniadze a pozniej dostali z niemiec list ze niemcy tam nakładaja na nich  kare 1milion zł i i kazdy rolnik ktory im sprzedawał i miał dony dostał wiadomosc ze w ich kukurydzy wykryto Dony i potrącenia za to bedą i musiałem chyba im oddac 20-30zł do tony za te dony niektórzy oddali pieniadze Dalgety a inni nie

a teraz kto ma dony to kukurydze sprzedaje po 500zł netto albo i nizej woj Dolnoślaskie

a jutro chyba podpisze kontrakt na kukurydze mokrą sezon 2015 cena 400zł netto

Opublikowano

mazowieckie  powiat Sierpc   , 2 tyg temu 670 + vat   pszenica paszowa :) teraz z tego co słyszałem 660 

kolego gdzie to sprzedawałeś jak można wiedzieć?

Opublikowano (edytowane)

agrocorn zapłacił 7 dni po terminie ale mordowałem jeszcze przed koncem terminu mocno cisnąłem przedstawiciela z którym podpisywałem umowe. 

Pszenica po 750 netto narazie jedno auto pojechało na próbe do portu ale bez problemów przeszło białko 14% na reszte szukam transportu :)

Żyto wywiozłem po 520 netto ceny loco gospodrtswo.

Edytowane przez bialy2005
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v