Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko jak na prow to po 5 latach może bedzie z lepszymi bajerami tylko nieraz też zalezy od portwelka ale obiscie jak bym mijal wiencej ha to też bym bra fenda a narazie mi starczy taki spokojnie jaki mam wart swojej ceny był

Opublikowano

rolnik1121 popieram cie i wreszcie ktoś otwiera oczy jakie te jd czy nh są dobre po 5 latach na złom

Masz zetora foltere i się ciesz, i nie kupuj fendta bo słyszałem że kolega kolegi mówił że nowe to nawet i 5 wiosen nie wytrzymają.

Nie wiadomo czy z ostatnich postów się śmiać czy płakać.

Opublikowano

No raczej że płakać . Jeszcze kilka lat temu to nowe ciągniki były za grosze :) za DF 100km była cena około 120 tyś brutto a teraz to z 180 tyś to się nie kupi .

A co najgorsze to drożeje paliwo a tanieje zboże i wszystko inne tym podobne

MF 5440 o ile się nie mylę to już nie dostaniesz . zastąpiła go seria 5600 :)

Opublikowano

No właśnie jak to jest z tym mf 5410, 5420, 5430, 5440, 5450? Słyszałem że do końca roku jeszcze mają być, w końcu całkiem niedawno je wprowadzili. W stosunku do serii 5600 dużo lepiej wypadają pod względem cenowym. Wie ktoś jak to jest?

Opublikowano

Tylko nigdzie nie mogę znaleść cen nowych mf i fend ;) czy ceny tych ciągników są podobne ? chodzi mi o moc mniej więcej 100km

Bo trzeba się trochę wysilić w tym szukaniu. Tu masz trochę, znajdziesz kilka cen MF i Fendtów http://www.agrofoto.pl/forum/topic/489-ceny-ciagnikow-grupy-agco-fendt-i-massey-feruson/. Heh podobne ceny to na pewno nie są 04icon_rotfl.gif. Stronę wcześniej miałeś wycenę nowego MF 120KM na ponad 70tys euro. Za fendta 512 czyli podobna moc trzeba wyłożyć 100tys euro netto. W temacie co Ci podałem jest gdzieś wycena 312stki (opcja szukaj i znajdziesz).

Opublikowano (edytowane)

a jaka cena NH t4.55 z pełzającymi i koła wąskie wie ktoś.

moge ci powiedzieć że t4.75 na 23.01.2014 w agrosie kosztuje ok. 117000 wersja z rewersem elh i najszerszymi oponami

t4.55 bedzie co najmniej 10000 tańszy a ceny dopłat i upustów takie same

pneumatyka ok 4500

za pełzające dopłata ok 1100

za fotel pneumatyczny-obrotowy 1370

za koła powinienes dostac opust ok 2000 z tego co pamiętam to za 14,9r28 jest taki opust

za wałek zalezny tez ok 1000

klima 5820

zawory miedzy osiowe ok 3100

wszystkie ceny netto oczywiście i do negocjacji

td5.75 to chyba ok 105 netto ale nie wiem dokładnie bo sie za bardzo nim nie interesowałem

Edytowane przez lukeczl
Opublikowano

Dyczkowski, sześciocylindrowego ale jakiego też MF?

Może tanie nie są ale to zależy od wyposażenia, można golasa, a można rozbudować że szok. Poza tym wole SCR niż DPF. To może lepiej Fendta 512?

Rok temu za mf7475 dyna-vt w full opcji, dosłownie dałem 320 netto, więc pytam się dlaczego te ceny tak się windują. Rozważam zakup lambo spark 150.4 vrt, 140 koni, skrzynia bezstopniowa, fotel najbogatszy, zawory ster elektrohydr. komputer, climatronik, tuz itp.

Cena po praktycznie wszelkich negocjacjach 350 netto, szok.

Za fendta z serii 500 trzeba dać ponad 400 netto.

Opublikowano

Ceny maszyn i ciągników windują w górę ponieważ programy unijne na rok 2014-2020 wchodzą już niedługo i oznacza to że rolnicy będą kupować nowe maszyny . Niestety producenci wykorzystują to i podnoszą ceny . Mogę być w błędzie ale wydaje mi się że gdy program unijny się skończy wtedy ceny mogą spaść w duł . :)

Opublikowano

no to zobaczymy jak bedą im kupować jak ten co kupil na prow 7-13 w tym juz nie kupi bo mu unia nieda kasy na nastepny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
  • Dodaj nową pozycję...
v