Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a powiedz mi kolego jak posadziles gale gala to bardzo wymagajaca odmiana , jesli ja sadzisz na roztawie 75 cm to sadzi sie ja najlepiej co 32 co 34 cm  bo ma bardzo duzo bulw i sadzi sie ja 2 cm glebiej niz inne odmiany i stanowisko dobre  :) taka moja rada to samo nandina 

Opublikowano

Sadziłem ją w rozstawie 75cm i co 28cm. Dała plon 25t/ha mimo malych bulw.W tym sezonie będzie na stanowisku :przedprzedplon owies, przedplon żyto ,słoma ścięta , poplon z żyta ,orka. Na wiosnę rzucę podłoże po pieczarkach , zaprawię prestrige forte. Powinno być ok  :P

Opublikowano

ciekawa linia ziemniaczana,ciekawe kiedy takie wyposarzenie zagości u nas 

a wracając do tematu: 5zł/30kg przy ilości 7-12t tygodniowo

Jak będzie cena 20 zł za 15 kg to na pewno chłop kupi ale ta cena chyba już nie wróci .

Ja sprzedaje jak leci do bydła po 15 gr  a jaka cena na Zjazdowej ?

Opublikowano (edytowane)

Ja z sadzeniakiem ruszam od lutego.....zobaczymy jak sytuacja będzie wygladać :) rok temu jak dałem Bellarose do ogłoszenia to miałem mase telefonów.Cena 100zł/100kg rok temu i szły jak banany na promocji  :)

Edytowane przez KULAWA_KOZA
Opublikowano (edytowane)

Nie porównuj poprzedniego roku z obecnym sezonem. 
Trzeba być niepoprawnym optymistą żeby wierzyć w dobrą cenę zarówno sadzeniaków jak i jadalnego. Jeżeli za 1200zł/t można kupić z Europlantu w CA to dobrej ceny nie dostaniesz.

Edytowane przez poprostumateo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Mariusz123456
      Jak w temacie. Odbiór osobisty płatne gotówką. Termin to jesień 2019. Tylko z Pomorza
    • Przez abc1922
      Panwie po ile liczycie sobie oplacalnosc kupna obornika. Znaczy za ile kupujecie bądź sprzedajecie gnoj. Nie chodzi mi o zamianę za słome.
    • Przez PaweLisowicz
      Witam. Potrzebuję porady co do oprysku ziemniaków. Od kilku lat w ziemniakach mam przytulię czepną i z oprysków dostępnych w okolicy żadne opryski nie pomagają w 100% tego zabić. Tu pytanko jaki konkretnie oprysk polecacie, żeby zwalczyć tą przytulię? 
    • Przez biznes12
      potzrebuję porady odnośnie kombajnów ciąganych nowych mam na oku markę DEWULF ma ktoś taki kombajn?
      ogólnie chodzi mi o zbiór marchwi i ziemniaka żeby był i do tego i do tego  
      wie ktoś może jak cenowo marka Grimme wychodzi? czy mozna marchew i ziemniaki tym samym kombajnem zbierać?
  • Dodaj nową pozycję...
v