Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

a powiedz mi kolego jak posadziles gale gala to bardzo wymagajaca odmiana , jesli ja sadzisz na roztawie 75 cm to sadzi sie ja najlepiej co 32 co 34 cm  bo ma bardzo duzo bulw i sadzi sie ja 2 cm glebiej niz inne odmiany i stanowisko dobre  :) taka moja rada to samo nandina 

Opublikowano

Sadziłem ją w rozstawie 75cm i co 28cm. Dała plon 25t/ha mimo malych bulw.W tym sezonie będzie na stanowisku :przedprzedplon owies, przedplon żyto ,słoma ścięta , poplon z żyta ,orka. Na wiosnę rzucę podłoże po pieczarkach , zaprawię prestrige forte. Powinno być ok  :P

Opublikowano

ciekawa linia ziemniaczana,ciekawe kiedy takie wyposarzenie zagości u nas 

a wracając do tematu: 5zł/30kg przy ilości 7-12t tygodniowo

Jak będzie cena 20 zł za 15 kg to na pewno chłop kupi ale ta cena chyba już nie wróci .

Ja sprzedaje jak leci do bydła po 15 gr  a jaka cena na Zjazdowej ?

Opublikowano (edytowane)

Ja z sadzeniakiem ruszam od lutego.....zobaczymy jak sytuacja będzie wygladać :) rok temu jak dałem Bellarose do ogłoszenia to miałem mase telefonów.Cena 100zł/100kg rok temu i szły jak banany na promocji  :)

Edytowane przez KULAWA_KOZA
Opublikowano (edytowane)

Nie porównuj poprzedniego roku z obecnym sezonem. 
Trzeba być niepoprawnym optymistą żeby wierzyć w dobrą cenę zarówno sadzeniaków jak i jadalnego. Jeżeli za 1200zł/t można kupić z Europlantu w CA to dobrej ceny nie dostaniesz.

Edytowane przez poprostumateo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
  • Dodaj nową pozycję...
v