Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

na 100% będą mrozy to na targach bedzie coraz mniej ziemniaka , a tym samym zacznie sie poszukiwanie ziemniaka i cena pójdzie do góry.

Kolega przywiozł wczoraj spowrotem ziemniaka z łodzi bo nie miał kto kupić. Na giełdzie pustki pogoda ostraszyła kupujących.

Edytowane przez Rafal180
Opublikowano

Rumuni sa i biorą tylko ze w małych ilościach... dziś na giełdzie RYBITWY było ich 4 busy 12.5zł za ładny płacili... towaru nie było dużo ale po za rumunami to zainteresowanie bardzo słabe...

Opublikowano

dobrze ze chociaz tyle biorą. styszałem ze sie wyniesli po wiekrze ziemniaka ilosci do holandii czy danii slyszal ktos cos takiego jeszcze? bo ze u nas za drogo dla nich

Opublikowano

No to po ile musiały by być te holenderskie czy duńskie ziemniaki żeby opłacało im się z rumunii aż tam piłować? Koszty transportu niskie nie są często przewyższają wartość samego towaru...

Opublikowano (edytowane)

Podejrzewam ze rumiuni mają troche swojego ziemniaka i nie potrzebuja takich ilosci jak rok temu. Druga sprawa wielu z nich sie w zeszłym roku ładnie przejechało na naszym ziemniaku i pewnie jak kupuja to tylko ziemniaka dobrej jakosci.

Edytowane przez Rafal180
Opublikowano

może i cena wzrośnie nieznacznie ale handel spadnie.Ta parodniowa zima wiele nie zmieni a już wiadomo że ziemniaka nie zabraknie

Parodniowa? Na luty zapowiadają -35 więc na pewno ceny będę szły w górę.

Opublikowano (edytowane)

Zawsze może być ten pierwszy raz. Ale moim zdaniem sensacji szukają. Jakby napisali że będzie w lutym normalna zima i temp -10 to nikt by nie czytał, linków wkoło nie wklejał. Tego linka to na wszystkich forach widze niezależnie od tematyki od agrofoto po forum szydełkujących emerytów. Linki wklejają, strona się ładnie pozycjonuje w google i o to chodzi. Czy się sprawdzi mało ważne.

Edytowane przez PawelWlkp
Opublikowano (edytowane)

No ten ze stanu wojennego też pamiętam -30. -_-

Z roku na rok mróż i zima coraz słabsze, śniegu z roku na rok coraz mniej :(

Dziś było -17 rano , Mój TDI dopiero po drugim grzaniu świec odpalił :unsure:

Edytowane przez KULAWA_KOZA
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
  • Dodaj nową pozycję...
v