Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem co za pierdoły piszecie po pierwsze na ziemniaki nie ma embarga a po drugie na rosje trza fito i żaden mały rolnik sobie na zdobycie fito nie pozwoli a nasz roczny eksport na rosje to z 1%

Jak to nie ma, na ziemniaki jadalne i sadzeniaki wprowadzili w zeszłym roku bo niby w jakiejś partii wykryli nicienie :ph34r:

Opublikowano

W 2011 wszyscy mieli plon Miałem ok 50 t z ha i wywiozłem na gorzelnie i jakoś było - w tym orzeszki 10 t ha i kopać się nie opłaci Nie wiem skąd te ceny ? jak są rejony co ziemniaka nie ma Z cebulą to samo marnie to wygląda :)

Opublikowano

a orientuje sie ktos jak z plonami za nasza zachodnia granicą?? Bo to tez ma wiele do ceny późnego ziemniaka. U nas na podkarpaciu plony róźne ale raczej dobre z tym ze zrobiło sie takie mokro ze nieda sie kopac a ziemniaki zaczeły gnic

Opublikowano

Wpadliśmy w zamknięte koło. Markety powtarzają jak mantrę że na giełdach znajdą tańszych dostawców, zaś giełda dalej patrząc na spadki cen w marketach obniża jak może, Oszołomy po nauce z poprzedniego roku, gdzie handel zakończył się na grudniu, choć prorokowano na luty 2PLN za kg wtłaczają na rynek ile się da nie inwestując w przechowanie., No i opinia że nic nie idzie bo Rosja wprowadziła embargo , więc musi być taniej.

Niedługo defetyzmem sami wpędzimy się do psychiatryka.

Opublikowano

Ja mam plony słabsze niż w zeszłym roku, który zaliczał się rzekomo do nie najlepszych. Bardzo mokry rok i ziemniaki mają tendencję do gnicia, do tego zdaża się sporo popękanych bulw. A plon rekordowy z pewnością nie będzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
  • Dodaj nową pozycję...
v