Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ziemniak spod włókniny wykopany, a za gruntem trzeba trochę poczekać. Czuje że grunt będzie płacił, a na razie pompuje wodę, dwie studnie chodzą non stop. :D

Opublikowano

Obecna cena jak dla mnie nie jest zla

A jesli chodzi o te tanie ziemniaki to moze jestescie w bledzie bo znam market ktory sprzedaje pieczywo w nizszej cenie niz je kupuje. Tak dziala polityka marketingowa, promocja ma wabic klienta

Opublikowano

Ja tez sadze ze cena jak najbardziej jest Ok.Ludzie o tej porze nieraz bywalo juz po 5zl.Taka cena moze natomiast denerwowac skoczkow ktorzy mieli nadzieje zarobic niewiadomo ile.

Opublikowano

Obecna cena jak dla mnie nie jest zla

A jesli chodzi o te tanie ziemniaki to moze jestescie w bledzie bo znam market ktory sprzedaje pieczywo w nizszej cenie niz je kupuje. Tak dziala polityka marketingowa, promocja ma wabic klienta

Odbiją sobie na czym innym, zresztą kolega który odemnie bierze pyre opowiadał mi że ma znajomego który wstawia do którejś z sieci że zdarza się tak że chcą zrobić promocje to dostaje od nich propozycje nie do odrzucenia że ma przywieżć towar po tyle i tyle bo oni chcą zrobić promocje a cena rynkowa ich nie interesuje i suma sumarum do interesu musi dołożyć jak chce dalej z nimi handlować.

Opublikowano

Tu nie chodzi o cenę wymarzoną przez sprzedającego, tylko o cenę którą może zaakceptować kupujący. Powyżej tej ceny kupi co innego a nie ziemniaki, albo pomyśli, o jakie drogie.

Jeżeli ktoś ma swój towar to ciężko aby dołożył do promocji, jeśli zaś chodzi o handlarzy- no cóż sorry taki mamy układ. Ilość towaru na promocję też jest ograniczona i uzgodniona z marketem bo zaopatrywanie handlarzy z pobliskich targowisk w konfekcjonowany towar nie ma sensu.

Jeśli ktoś zaopatruje odbiorcę cały rok jest możliwość w jego przeciągu manewru ceną aby ilości promocyjne utonęły w masie sprzedanej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Mariusz123456
      Jak w temacie. Odbiór osobisty płatne gotówką. Termin to jesień 2019. Tylko z Pomorza
    • Przez abc1922
      Panwie po ile liczycie sobie oplacalnosc kupna obornika. Znaczy za ile kupujecie bądź sprzedajecie gnoj. Nie chodzi mi o zamianę za słome.
    • Przez PaweLisowicz
      Witam. Potrzebuję porady co do oprysku ziemniaków. Od kilku lat w ziemniakach mam przytulię czepną i z oprysków dostępnych w okolicy żadne opryski nie pomagają w 100% tego zabić. Tu pytanko jaki konkretnie oprysk polecacie, żeby zwalczyć tą przytulię? 
    • Przez biznes12
      potzrebuję porady odnośnie kombajnów ciąganych nowych mam na oku markę DEWULF ma ktoś taki kombajn?
      ogólnie chodzi mi o zbiór marchwi i ziemniaka żeby był i do tego i do tego  
      wie ktoś może jak cenowo marka Grimme wychodzi? czy mozna marchew i ziemniaki tym samym kombajnem zbierać?
  • Dodaj nową pozycję...
v