Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ci co mają w kopcach maja super, zostawi i spokój ale ci co mają w przechowalniach to przesrane, ale sczerze współczuje tym co mają w jakiś piwnicach jeszcze, prawie wodę wlać może jakąś saletry troche i czekać aby beczką asenizacyjną wyciągnąć

Opublikowano

Niebawem desperaci poworkują, zawiozą i jeszcze zapłacą za to, że ktoś chciał ich ziemniaki :D

Dla mnie sezon spisany na straty. Jak nikt w regionie nie sadził to w poprzednim sezonie nasadzeń było od groma i zostałem się z towarem, ale nie ma czym się przejmować. Zawsze mogło być gorzej.

Opublikowano

Gadałem z wujkiem co ok 20 lat tyra w jednym z gospodarstw - dziś 1500 ha. Też na ziemniaku mają cienko a niektórzy zbankrutowali. W 2014 sadzili mega dużo, brali nowiutki sprzęt - już od czerwca sporo plantacji zostało nieruszone bo nie było ceny. Obsługa i amortyzacja droższa jak plon. 

Opublikowano

witam :) ktoś może wypowie się jak wygląda sytuacja z ziemniakiem na północy kraju, pomorze i te okolice?? często słyszałem że w 2014 na tamtych terenach była susza w przeciwieństwie do południa kraju. Tam rynek też jest zasypany? jakie tam są ceny? Ja mam jeszcze około 170 ton Tajfuna i Satiny, ciężko jest znaleźć kupca który zapłaci 3 zł za 15 kg i na prawdę zaczyna robić się nie wesoło. Były takie lata że sprzedawało się za grosze ziemniaki ale przynajmniej był zbyt, a w tym roku nawet nie ma zainteresowania. pozdrawiam :) 

Opublikowano (edytowane)

panowie jak kogos interesuje mam di zbycia 50 t taifuna jak leci ..691412229 lubelskie 

Edytowane przez gnat
Opublikowano (edytowane)

No to i ja się ogłoszę. Tajfun i Satina razem około 150 ton. Okolice Częstochowy. Zainteresowanych proszę o telefon pod numer 694 000 631. Każde ilości.

A jak wygląda sytuacja na giełdach w łodzi i Poznaniu? Podobno tam są bardziej normalne ceny w porównaniu do Kalisza

Edytowane przez mlody111
Opublikowano

u mnie gorzelnia 8 gr/netto płaci.

moje w tym roku za nawóz robią :). Ostatnio je talerzowałem to sporo dobrze przezimowało

Nie kopałeś? Dzików się nie boisz? I co z chorobami ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
  • Dodaj nową pozycję...
v