Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dyskusja o aktualnych cenach z 2015 roku dostępna tu:

www.agrofoto.pl/forum/topic/76422-ceny-bydła-rzeźnego-w-2015/

Jakie są ceny bydła w waszych rejonach?

Wątek o cenach w 2013 i dyskusja z tym związana dostępna tu: http://www.agrofoto....-rzeznego-2013/
Dyskusja o cenach we wcześniejszych latach do zobaczenia tu: http://www.agrofoto....bydla-rzeznego/

marju12 - to oferta za bydło rzeżne (ciężkie) a nie cielęta.

Edytowane przez AF_Mirek
Opublikowano

przed świętami byk 50%lm na HF 600kg po 7 brutto sprzedany z musu bo nogę skręcił.a co do opłacalności to to nie wiem jak w waszych gospodarstwach ale podsumowując rok 2013 to jakoś szału niema.

Opublikowano

Powiat golub dobrzyn cena MM 7,2, poubojowo 100zł za odbiór i 12,60zł za klasę O, ale ja bym się wstrzymywał jeszcze ze sprzedażą do połowy stycznia, bo coś zaczynają gadać o podwyżkach

Opublikowano (edytowane)

u nas też się pojawiła firma KOPI.jak szybko się pojawiła,jeszcze szybciej znikła.

jeśli dobrze płacą i na rękę to dla czego nie.oby tylko na wadze nie oszukiwali.

karol jest z tamtych stron i nic nie słyszał,to coś nie tak.

poz..........

Edytowane przez matingus
Opublikowano

Ostatnio pytałem o ceny bydła jednego handlarza który płaci więcej niż lokalne ubojnie :) I tak:

Byk MM 7 + vat i więcej

Byk Hf do 6,5 zł + vat

Jałówki zwykłe i MM do 6,5 zł + vat, jałówki wybitnie mięsne i BBB ponad 6,5 + vat

Niestety nie pytałem o cenę krów

Wygląda na to że lepiej trzymać jałówki na opas niż byki hf :blink:

Opublikowano

Dziś sprzedałem biernackiemu 9sztuk byków 4sztuki MM 5sztuk HO srednio po 600kg cena to 7,60zł z vatem gotówka do ręki ,auto tarowane było na wybranej przezemnie wadze ,jestem z dolośląskiego

Opublikowano

Dziś sprzedałem biernackiemu 9sztuk byków 4sztuki MM 5sztuk HO srednio po 600kg cena to 7,60zł z vatem gotówka do ręki ,auto tarowane było na wybranej przezemnie wadze ,jestem z dolośląskiego

Cenę dostałeś za MM i za HO taką samą cenę?

pytam bo jutro ma przyjechać wyceniać do mnie od Biernackiego.

mam dwa LM po 730kg i jednego CH 800kg

zobaczymy ile zaproponuje

Opublikowano

Dzisiaj sprzedane 5 byków ( 3 x 7,50 i 2 x 7,30), waga od 684 kg do 740 kg i krowa, a raczej postać krowy 500 kg. Już nie miałem nerwów się patrzeć nawet na nią, dzień coś tam jadła, a dzień się patrzyła na jedzenie. Mariuszd93 jeśli chodzi o Michała Osiaka to on kiedyś kupował od nas konie dla Celejaków, CWANIAK niemiłosierny. Jak się rozpatrzyli, to delikatnie mówiąc wypad i teraz wziął się za bydło, bo pewnie konia też nie miał by gdzie sprzedać. Inna też sprawa jak u znajomego ważył jakiemuś dziadkowi krowę. Kolega widząc "to" tylko się zapytał czy już skończył, po czym tak go puknął między oczy, że Michaś wpadł do wagi.

• Like 1
Opublikowano

Sprzedajesz po 35 szt? i nie masz rozeznania w rynku?

Tak się akurat sklada że wjelkjego rozeznania nie mam bo zaczołem 2 lata temu , to dopiero druga partja jaką sprzedaje wcześniejmjalem 15 Angusów i poszły do Duda zakłady mjęsne.

Ogółem to będe mjał na sprzedaż 58 ale te 35 mogło by iść. W okolicy są skupy(Krotoszyn, Janikowo, Waganiec) ale chciałbym ponegocjować z kimś cene przy takjej ilości

A skąd dokładnie jesteś?

okolice inowrocławia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v