Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orientuje się ktoś czy za jałówki razówki dostał bym cenę jak za jałówkę w wieku do dwóch lat ? A co di uboju rytualnego jest nadzieja teraz że ceny pójdą do góry tylko pewnie nie od razu ale przynajmniej spadać nie powinny. 

Opublikowano

Teraz trzeba cierpliwości to co zepsuto przez te 2 lata nie da się tak szybko nadrobić jeśli uda się podpisać nowe umowy z krajami muzułmańskimi będzie poprawa na rynku i cena też powinna się zmienić. Polska ma wyrobioną markę jeśli chodzi o jakość mięsa wołowego ale walka o rynek zbytu zacznie się od nowa. Małopolska Nowosądeckie płacą 7.20 zł

Opublikowano

Wydaje mi się, że przed świętami trochę większe zapotrzebowanie na mięso, stąd delikatny wzrost cen o ok 0,30zł/kg

Dobre i to. Zobaczymy co będzie się działo na rynku po nowym roku...czy zniesienie zakazu uboju rytualnego w PL przyczyni się do wzrostu cen żywca wołowego. Miejmy nadzieję, że tak. Ale do tego jeszcze długa droga...Pod warunkiem, że obrońcy praw zwierząt znowu z czymś nie wyskoczą..

Opublikowano

słuchajcie dostałem namiar  na skup bydła Milanowski Augustów, czy ktos juz tam sprzedawał sztuki i jak jest z wyplacalnoscia i cenami???

dokladnie Netta Folwark Płacic placi nawet w ciagu 3 dni (bynajmniej do tej pory )Cena jak u kazdego posrednika Masz towar - masz cene Jesli komus nie przeszkadza ze byk pojezdzi po podlasiu a potem potraca z niego 7% to moze dla nich sprzedawac

Opublikowano

byk 636kg czarno-biały cena7.10   inne na skupie:cb 720kg-7.3zł,cb łany660kg 7,5zł czarny b.ładny 730kg7.7zł odbiorca W.Kościesza sprzedane w środę-wpiątek kasa już była na kącie

Opublikowano

słuchajcie dostałem namiar  na skup bydła Milanowski Augustów, czy ktos juz tam sprzedawał sztuki i jak jest z wyplacalnoscia i cenami???

Mi zawsze przelewa 14 dnia od daty sprzedaży, ceny podobne jak u innych handlarzy na Podlasiu,

Trzeba uważać na jego Klasyfikatora na skupie w Szczuczynie mocno obwala cenę, -typowy cwaniaczek,

krowę wycenił na 2,5zł/kg gdzie inny handlarz deklarował, że może zapłacić za nią 3.80zł. więc na żywą wagę nie polecam.

I jest dokładnie tak jak piszę Marijusz,: odbiera bydło jeździ z nim jeszcze po innych gospodarzach, a później waży i potrąca 7%.

Opublikowano (edytowane)

Powiem tak.Sprzedaję do Grażki przeważnie trzodę, bydło sporadycznie.Jeżeli chodzi o uczciwość to jest to firma uczciwa.Nie kieruje się tym, żeby kogoś oszukać. Bynajmniej ja się z tym nie spotkałem.Termin płatności jeżeli chodzi o świnki w wadze żywej to przeważnie na drugi dzień czasami na trzeci.Jak jest poubojowo to nie wiem nie sprzedaję.Tu wiele zależy też chyba od zakładu do którego oddaje świnie.Cena.No cóż.Ostatnio było  3.45+Vat/kg. Posiada transport z wagami elektronicznymi na samochodach.

A obrót ma duży ponieważ oprócz odbieranego żywca sam też codziennie zawozi duży transport własnym samochodem.Siedziba firmy jest w Kosowie nie w Nakle. 

Sorry że tak trochę nie na temat bydła ale chciałem pomóc.Jeżeli bydło ma powyżej 24 miesięcy to jeżeli się nie mylę to jest obniżka o 0.10 gr/kg.

Edytowane przez PanJ30
Opublikowano

Karolr2

Dobrowolska Ci taka cenę proponowała ? za jakie byki? SM MM ?

Tak a masz może coś do sprzedania. napisz na pw to na większej ilości może by dało się coś ugrać jeszcze. Dzisiaj jeszcze ktoś z Kępna dzwonił przynajmniej tak mówił proponuje 7.50+vat

Opublikowano

Powiem tak.Sprzedaję do Grażki przeważnie trzodę, bydło sporadycznie.Jeżeli chodzi o uczciwość to jest to firma uczciwa.Nie kieruje się tym, żeby kogoś oszukać. Bynajmniej ja się z tym nie spotkałem.Termin płatności jeżeli chodzi o świnki w wadze żywej to przeważnie na drugi dzień czasami na trzeci.Jak jest poubojowo to nie wiem nie sprzedaję.Tu wiele zależy też chyba od zakładu do którego oddaje świnie.Cena.No cóż.Ostatnio było 3.45+Vat/kg. Posiada transport z wagami elektronicznymi na samochodach.

A obrót ma duży ponieważ oprócz odbieranego żywca sam też codziennie zawozi duży transport własnym samochodem.Siedziba firmy jest w Kosowie nie w Nakle.

Sorry że tak trochę nie na temat bydła ale chciałem pomóc.Jeżeli bydło ma powyżej 24 miesięcy to jeżeli się nie mylę to jest obniżka o 0.10 gr/kg.

Dziękuję za pomoc. Jeśli jeszcze ktoś chciałby coś dodać to chętnie wysłucham.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v