Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Colti

Pompa do gnojowicy problem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Colti    0

Witam wszystkich SERDECZNIE

mam problem mam pompe do gnojowicy

model taki http://pompysanok.pl/opis/id,190981/from,nokaut/

mianowicie pompa jest wyczyszczona elektryka jest wporządku lecz leżała po ostatnim pompowaniu z 2-3 miesiące i teraz wogule nie działa wcześniej nie miałem takich problemów

poprostu czyściłem przed pompowaniem szamba i wszystko było ok

pomocy szambo pełne a ja nie mam jak wypompować szamba a pompa kosztowała pare lat temu około 1 tyś teraz niestać mnie na nową...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Colti    0

właśnie wirnik ładnie lata zawsze to oznaczało że pompa będzie pompować bezpiecznik troche dziwny jest poprostu wciskam go a on niechce sie wcisnąć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Colti    0

tak cały czas jest luźny próbowałbym podłączyć jakoś bez bezpiecznika ale sie boje :P dodam ze nigdy niebyło takiego problemu ostatnio normalnie pompowałem szambo a wczoraj chciałem pompować znów wyczyściłem pompe podłączam i nic ;/ dodam że elektryka w środku w 100% ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    659

A jesteś pewny elektryki? Jeśli mnie pamięć nie myli jest tam termik, w tej co ja miałem był jeszcze stycznik (tyle że moja była na siłę) i styk z kulką w pływaku. Miernik do ręki i sprawdź gdzie znikło napięcie. Gdyby elektryka była w porządku to silnik by się kręcił.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Colti    0

Wszystko dopiero sprawdziłem próbówką (masa itp 3 kable) wszędzie jest prąd a pływak mam odłączony bo pompa do końca nie wypompowywała wirnik ręką sie kręci naprawde nie wiem co jest nie tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Colti    0

i jak myślicie bo rozebrać do silnika nieda rady bo jest śrubka jeszcze jedna pod wejściem na wąż i niema tam wogule podejścia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    659

Probówka to możesz topikowy bezpiecznik sprawdzić, fazy poszukać. A jeśli nie ma zera? Miernik i napięcie zmierz. A najlepiej do elektryka zanieś.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Colti    0

Witam ponownie pompa sprawdzona miernikiem wszystko wporządku nie wiem co to moze być przecież silnik się raczej nie spalił ostatni raz pompowałem i było wszystko ok pompa wygląda prawie jak nowa naprawde nie wiem co robić...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez massey3120
      Mam fergusona 3120 95r NIewiem dlaczego ale dynashift nie dziala poprawnie. NIe działa na małych obrotach tzn poniżej 1300 obr i gdy zmienie na zakres A to czuje sie jakby koła sie kleszczyły (blokują np. ciągnik nie zjezdza z górki)? na zakresie D wszystko działa ok (nie blokują sie) Czy możliwe że to wina pompy hydraulicznej? Chociaż podnośnik działa bez zarzutu! Może miał ktoś z was podobny problem? Piszczie co wiecie.... pomocy
    • Przez piterq1991
      Witam!
       
      Czy jest możliwość aby w MF 3080 zwiększyć przepływ oleju na podnośnik?
      Chodzi mi o to, że chcę aby szybciej podnosił(pompa jest nowa założona). Jak jadę z maszyną w polu to zanim zdąży podnieść to ciągnik już zakopany. Siłę ma, bo podnosi wszystko bez problemu na wolnych obrotach, ale chodzi, żeby szybciej to robił. U znajomego w NH tak było, że wydajność miał zmniejszoną i w serwisie bez problemu od ręki mu to zwiększyli i zdecydowanie szybciej podnosił. Gdzieś kiedyś na forum coś czytałem, że w MF też tak jest. Czy to prawda? Jak to zrobić jeśli jest taka możliwość?
       
      Pozdrawiam
    • Przez Jarekborys
      witam wszystkich, mam problem, zależy mi na tym aby ciągnik ursus c 330 współpracował z opryskiwaczem którego belkę polową rozkłada się hydraulicznie. Założyliśmy nową pompę hydrauliczną, nowy rozdzielacz na błotniku na dwa wyjścia ( bo tyle jest potrzebnych do opryskiwacza) no i pojawia się problem, wydatek oleju i jego ciśnienie jest wciąż prawdopodobnie zbyt małe ponieważ kilka razy podniosłem belkę polową, rozłożyłem ją, wykonałem oprysk, ale za którymś razem jak już olej był zbyt ciepły to po prostu nie mogłem już podnieść złożonej belki (bo aby ją rozłożyć najpierw muszę ją unieść kilkanaście centymetrów aby wysunęła się z zabezpieczeń) Stan oleju w skrzyni jest w górnym stanie, filtr jest czyściutki, nie wiem co mam zrobić? Może ktoś ma jakiś pomysł? Jak mogę rozwiązać ten problem? Potrzebuję dwa wyjścia hydrauliczne (wydatek oleju i powrót) Podpowiadano mi już abym założył na wałek pompę od ładowacza czeskiego i wtedy miałbym duży wydatek cieczy ale nie miałbym już możliwości napędzania opryskiwacza od WOM czyli ten pomysł odpada.
    • Przez erni16pl
      kto wie niech napisze ile kosztuje pompa hydrauliki u korbanków oryginalna, mi wysiadła niedaje ciśnienia
      Najlepiej jak ktoś by sprawdził u korbanków
    • Przez adas157
      Witam mam taki problem z mf3070 jak jest silnik zimny i sie go odpali to wspomaganie na wolnych obrotach dobrze chodzi i podnosnik szybko podnosi a jak sie robi ok 3godz traktorem jak olej sie rozgrzeje to wspomaganie na wolnych obrotach chodzi ciezko i podnosnik wolno podnosi co moze byc za przyczyna czego to moze byc wina z gory dzieki
×