Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Średnio w 1h robię 400 kostek o wadze ok. 10 kg. Zdarzyło się i 600 , ale to już szkoda sprzętu. Te książkowe dane się nie pokrywają z praktyką :unsure:

Edytowane przez Gość

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez piterq1991
      Witam!

Czy jest możliwość aby w MF 3080 zwiększyć przepływ oleju na podnośnik?
      Chodzi mi o to, że chcę aby szybciej podnosił(pompa jest nowa założona). Jak jadę z maszyną w polu to zanim zdąży podnieść to ciągnik już zakopany. Siłę ma, bo podnosi wszystko bez problemu na wolnych obrotach, ale chodzi, żeby szybciej to robił. U znajomego w NH tak było, że wydajność miał zmniejszoną i w serwisie bez problemu od ręki mu to zwiększyli i zdecydowanie szybciej podnosił. Gdzieś kiedyś na forum coś czytałem, że w MF też tak jest. Czy to prawda? Jak to zrobić jeśli jest taka możliwość?

Pozdrawiam
    • Przez aster453
      Chciałbym zapytać którą nalepiej byscie mi polecili (tylko z tych kwota do 70 tys. brutto). Chodzi mi o prasę łańcuchowo walcową bo słyszałem że takie są najlepsze jeśli chodzi o belowanie siana, sianokiszonki i slomy. Prasa będzie belować ok 20 ha słomy ok. 8 ha siana /sianokiszonki x2 (lub nawet trzy razy w roku) oraz 3 ha lucerny także 2 i3 razy, no i oczywiście żytko ok.2 ha w maju
      SIPMA PS 1221 FARMA PLUS ok 68 tys. brutto (nie widzę tam rotoru a słyszłęm ze się przydaje w robieniu sianokiszonki).
      Famarol DF 1,8 V także łańcochowo - walcowa (ta jest z docinaczem ) obwiązywana siatką - std. za ok 64 tys. Warfama z-594 z rotorem i docinaczem (chyba tylko łańcuchowa) za ok 65 tys. albo metal fach z562 z rotorem i nożami (walcowa) za o 60 tys.
      Jeśli chodzi o cene to już wiadomo która ale chodzi mi o sprawność pożytek z niej itp która z nich mi sie najlepeij przyda ciągniki jakie by w niej chodziły to albo c360 albo proxa 90 Nie wiem co to jest siekacz w sipmie ani docinacz
    • Przez stolarz88
      Kontynuacja tematu z 2012 roku, zachęcam do pochwalenia się swoimi wynikami jakie osiągnęliśmy w mijającym roku 2013.

U mnie 41 krów dojnych, obora uwiązowa, wydajność 10250 litrów, tłuszcz 4,25 białko 3,36.
    • Przez zf11441
      Panowie i panie tak jak napisałem w temacie w jaki sposób bądź czym można zwiększyć wydajność pompy spv 22/23 ?
    • Przez Soul94
      Witam!
      Ostatnio swoim C360 3p (tur dwusekcyjny) ładowałem kłody drzewa podnosił je bez większego problemu aż gdy musiałem załadować większą kłodę po dodaniu większej ilości gazu podniósł ją ale od tej pory wydajność tura spadła. Zaczął podnosić dużo wolniej nawet "pusty". Dodam że podczas tej operacji zauważyłem wyciek oleju spod rurki hydrauliki zewnętrznej łączącą plecak z gniazdami z tyłu ciągnika czy ten wyciek mógł spowodować zapowietrzenie się siłowników w turze?
      Awarie pompy raczej wykluczam ponieważ była zakładana pół roku temu nowa wzmocniona firmy zetor produkcji polskiej a przy próbie kiprowania wyraźnie przydusza silnik więc ciśnienie raczej jest w porządku. Tak czy siak jutro muszę zdjąć cały plecak ponieważ rozdzielacz mi się zaciął i podnośnik przestał działać więc mogę zerknąć przy okazji tylko na co zwracać uwagę?
  • Dodaj nową pozycję...
v