-
Podobna zawartość
-
Przez zimrex
Witam serdecznie poszukuje mechanika. Mam problem odnośnie ciągnika belarus 320.4 problem polega na tym że w skrzyni coś się tłucze i zgrzyta najbardziej na biegach wstecznych i nieda się jezdzić niewiem co mam z tym zrobić Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuje
-
Przez Majkelo
Witam.
Nosze sie z zamiarem kupna pługa Kuhn master 103 .Prosze o wyrazenie opini , czy warto...
Dodam ze dealer wecenił mi go na 35 500 (zabezpieczenie śrubowe)
-
Przez user88
Witam.
Mam problem z napędem.
Włącznik w kabinie wł/wył naped wiec ciśnienie i wszystko po drodze powinno byc ok.
Przy małym obciążeniu przód wspomaga tylne koła, ale problem zaczyna sie gdy zapieram o drzewo - na półsprzgle jeszcze widac, że przód chce krecic, ale po puszczeniu przednie koła i wał napedowy przeskakuja jakby omykał (coś po drodze w przystawce lub skrzyni?).
Po zdjęciu przystawki - wałek pośredni wałka WOM jest cały i ma luz na oko max 1 mm(za łożyskach igiełkowych)
Wieniec na dzwonie ma luz dość spory na boki pod katem można go układać. Byłem u Agroszyszki bo mam niedaleko to dali mi taki pierścień który blokuje wieniec, żeby się nie zsunął, ale nie wiem jak to zdemontować...na prasie stawia opór.
Jak się dobrze przyjrzę to widać, że na wieńcu na styku z koszem sa trochę wyrobione frezy - może to one przeskakują pod dużym obciążeniem, ale tarczki chyba szybciej by popuściły...
Prosze o sugestie i z góry dziekuje.
Grzegorz
-
Przez Agaiko
Panowie zlikwidowalam rzepak i planuje siać jęczmień jary miesiąc temu na rzepak poszło 350saletrosanu na h klasa ziemi 3 i czy teraz przy siewie jęczmienia dawać doglebowo nawóz sol superfosfat i mocznik a jeżeli tak to po ile -
Przez Labadosiak
Czy miał ktoś z kolegów, a może i koleżanek ;-), problem ze sterownikiem ARAG BRAVO 180S w następującej formie: sterownik na pinach J i K (to piny odpowiadające za sterowanie zaworem regulacji ciśnienia) ma napięcie ok. 6V co uniemożliwia niestety działanie zaworu regulującego ciśnienie, a przez to sterownik nie działa i nie reguluje zadanej dawki. Jest tak jakby działał w manualnych ustawieniach ale przy manualnej próbie regulacji ciśnienia oczywiście również zawór nie działa bo dostaje napięcie ok. 6V, a powinien dostawać ok. 12V. Czy ma ktoś z szanownych forumowiczów wiedzę gdzie może leżeć przyczyna awarii, ewentualnie czy ktoś może wie gdzie można taki sprzęt odesłać do naprawy? Może ktoś miał taki problem lub inny przy sterowaniu np. sekcjami, lub zaworem głównym? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kara truskawki
Vicon rotaflow rs-m