Skocz do zawartości
News
user88

Renault 133.54 przedni naped przeskakuje pod obciążeniem - prosze o pomoc

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
user88    0
Napisano (edytowany)

Witam.

 

Mam problem z napędem.

Włącznik w kabinie wł/wył naped wiec ciśnienie i wszystko po drodze powinno byc ok.

Przy małym obciążeniu przód wspomaga tylne koła, ale problem zaczyna sie  gdy zapieram o drzewo - na półsprzgle jeszcze widac, że przód chce krecic, ale po puszczeniu przednie koła i wał napedowy przeskakuja jakby omykał (coś po drodze  w przystawce lub skrzyni?).

Po zdjęciu przystawki - wałek pośredni wałka WOM jest cały i ma luz na oko max 1 mm(za łożyskach igiełkowych)

Wieniec na dzwonie ma luz dość spory na boki pod katem można go układać. Byłem u Agroszyszki bo mam niedaleko to dali mi taki pierścień który blokuje wieniec, żeby się nie zsunął, ale nie wiem jak to zdemontować...na prasie stawia opór.

Jak się dobrze przyjrzę to widać, że na wieńcu na styku z koszem sa trochę wyrobione frezy - może to one przeskakują pod dużym obciążeniem, ale tarczki chyba szybciej by popuściły...

 

Prosze o sugestie i z góry dziekuje.

Grzegorz

 

 

Edytowano przez user88

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
izydor6280    609
Napisano (edytowany)

stawiam na kończącą się pompę

Edytowano przez izydor6280

Polska B

Kupię zwrotnicę lewą oś okrągłą c330/360

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PIOTREK79    1

Ciśnienie  rozłącza napęd nie załącza. Myślę że trzeba zajrzeć do kosza przystawki wymienić sprężyny dociskowe i sprawdzić grubość tarczek i przekładek czy nie za bardzo są wytarte.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

AlaCapone    5001

Wszystkie luzy trzeba usunąć, zaś wałki i złącza z wyrobionymi frezami wymienić na nowe.


"Nie dyskutuj z głupszym, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona swoim doświadczeniem!" - ciągle muszę o tym pamiętać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
user88    0

Problemem były tarczki w przystawce. Po wymianie zużytych przód ciągnie równo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Bikon87
      Noszę się z zamiarem kupna hali pod ujeżdżalnię. Czy to dobre rozwiązanie na lato czy lepiej wstrzymać się z inwestycją i zakupić na jesień. Z jakich hal korzystacie? A może są jakieś alternatywy do hal namiotowych? Mam dobrą ofertę od protan Elmark, teren jest dobrze przygotowany, ale boję się falstartu. Dajcie znać, jak było u was. Dziękuję.
    • Przez tedek2
      Witam jak w temacie renowka. Podczas belowania slychac trzeszczenie z okolic walka. I zauwazylem ze ciagnik ma ciezej belowac i nawet ciągnąć 2 przyczepy bel. Teraz pytanie czy to moze miec wszystko ze soba związek?
    • Przez JaniszChrobak
      Witam posiadam deutz fahr 4.68 90km z turbina jaki polecacie olej do silnika ?
      2 . Co może być przyczyną po rozgrzaniu slinka na wysokich obrotach słychać stukanie w silniku może wiecie co to mogło by być. 
      3. Ostatnie pytanie czy przy włączonym przednim napędzie i przy pełnym skrecie słychać coś w przednich kołach tak jakby się blokowaly a na wyprostowanych to się uspokaja czy to normalne czy w zwolnicach coś nie tak??
       
    • Przez JaniszChrobak
      Witam posiadam deutz fahr 4.68 90km z turbina jaki polecacie olej do silnika ?
      2 . Co może być przyczyną po rozgrzaniu slinka na wysokich obrotach słychać stukanie w silniku może wiecie co to mogło by być. 
      3. Ostatnie pytanie czy przy włączonym przednim napędzie i przy pełnym skrecie słychać coś w przednich kołach tak jakby się blokowaly a na wyprostowanych to się uspokaja czy to normalne czy w zwolnicach coś nie tak??
       
    • Przez Pajej
      Jak w temacie nie włącza mi sie przedni napęd (mam elektrohydrauliczny włącznik) jak go zgasze to po chwili gdy zejdzie ciśnienie to kontrolka od napędu zapala sie . pu uruchomieniu ciągnika zaraz gaśnie. Nie wiem jak jest w same , ale w fordzie mam tak że jak prąd nie dochodzi (spalił mi sie bezpiecznik) to napęd działa cały czas. Jak jest w same, i gdzie szukac elektrozaworu który tym steruje? który bezpiecznik jest od napędu?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.