Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu mam problem z podnośnikiem. Podnosi bez problemów, ale jak podniesie do ustalonej pozycji to tak jakby pulsował - troche opada i odrazu szarpie do góry do ustalonego położenia. Tak było na jesieni z pługami obrotowymi i na wiosne z agregatem. Co ciekawe wczoraj podczas pracy podnośnik przestał szarpać i nie szarpał cały dzień podczas, ale dziś szarpanie wróciło. Stan oleju w normie. Czy to może być wina filtra hydrauliki? Czy w tym ciągniku jest jeden filtr?

Opublikowano (edytowane)

kolego ja też mam dx'a ale 140 robi mi tak samo one tak mają a ogółem nie są nowe :P A jak chcesz dowiedzieć się ile filtrów ma to do Roltop'u do Ceder Wielkich i poproś żeby ci wysłali katalog do niego.

Edytowane przez wasyl69
Opublikowano

Popieram kolegę wyżej. To nie jest normą że tak szarpie jak jest wszystko dobrze to nawet nie dygnie po podniesieniu. Na początek sprawdz uszczelniacze w siłownikach, jeśli to nie pomoże że wina po stronie rozdzielacza może leżeć.

Opublikowano

wina będzie po stronie rozdzielacza mam podobny problem i nawet jak na siłowniku miałem delikatny "wyciek" że tak to określe to nie było porblemu z szarpanie według mnie będzie to jak koledzy wyżej twierdzą elektrozawór

Opublikowano

W DF DX 85 nie ma żadnych elektrozaworów to czystko mechaniczna maszyna :)

FAktycznie rozpędziłem się nie spoglądając na model no to gdzieś na rozdzielaczu nie będzie trzymał ciśnienia ma już swoje lata i eksploatacja cześci ciągle pracuących go nie ominie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
    • Przez JumperTomek
      Działanie podnośnika i wyjść hydraulicznych naraz to objaw uszkodzonego rozdzielacza pod fotelem, czy ten przy kierownicy tez może być walnięty ?
      Dosyć szybkie opadanie podnośnika to wina rozdzielacza, czy uszczelnień w siłowniku ? Z rozdzielacza pod kierownicą jest mokro.
      Gdy dam dźwignie koło fotela na maksa do tyłu to pompa zaczyna wyć
      Jest ktoś z okolic Częstochowy kto ogarnia hydraulike w mtz ?
      Lepiej wywalić rozdzielacze i dać nowe czy bawić się z tymi starymi ?
    • Przez DamianDF
      Witam. Może ktoś spotkał się z podobno sytuacja i jest w stanie coś podpowiedzieć.
      Mianowicie, posiadam deutza fahra 5110G z adblue, którego zabrakło kilometr od domu. Po uzupełnieniu adblue w domu cały czas świeci się trójkąt (żółte ostrzeżenie z wykrzyknikiem) i dioda od adblue, w żaden sposób nie mogę tego wyłączyć, nie kasuje się to też kiedy odlacze prąd. Ktoś coś jest w stanie podpowiedzieć? Czy wgl można z tym jeździć, czy można jeździć bez adblue. Pozdrawiam 
    • Przez sebo92
      Witam. Chciałem się dowiedzieć opinii użytkowników na temat tego ciągnika. Konkretnie interesuje mnie roczniki 1990-1993 ze skrzynią 18x6 z jednym polbiegiem. O silniku wiem, najbardziej interesuje mnie skrzynia i hydraulika. Naprawiał ktoś taką skrzynie?
  • Dodaj nową pozycję...
v