Skocz do zawartości

[połączone]Co lepsze? C-360 czy C-360 3P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

hmm nie zgadzam sie z twoja opinią ze 3p nie nadaje się do agregatu

mam 2,3m i na 3 spokojnie daje rade w 2,5 tez zapewne by dał może trafiłeś na słaby egzemplarz.

Moim zadaniem dużo zależy od umiejętności kierowcy.

Daje przykład widziałem C 360 z moja talerzówka jest w galerii miała problemy z uciągnięciem po rżysku gdzie mój

3p chodził w niej lepiej niż ta C 360.Fakt Perk jest może troszeczkę słabszy ale moim zadanie różnica jest praktycznie nie odczuwalna.

Jeździłem C 360 i zbytniej różnicy nie czułem

Pozdrawiam

Edytowane przez kztusiek3P
Opublikowano

No ja właśnie mam agregat 2,5m chyba 16 zębów i dwa wałki strunowe z tyłu to na 3 ciężko ma a C 360 w tym samym agregacie dymił ale szedł. Poza tym chodzi mi o to że to strasznie delikatny silnik i jak porobi trochę w cięższej robocie to trzeba co 3 lata remont robić.

Opublikowano

2,5m agregat i ma tylko 16 graczek!? To ja wolę robić moim 2,10m i 21 graczek. Nie wiem może się nie znam, ale agregat uprawowy ma graczki co 10-12cm więc to chyba raczej kultywatory macie, a nie agregaty uprawowe. Pisanie w tym wypadku, że z 2,50m sobie 60-tka radzi to należy dodać ile graczek, bo z 25-ma graczkami to się posra, chyba, że płytko.

Opublikowano (edytowane)

Witam!Na następny rok kupuje MF3065 i mam pytanie,czy opłaca się zmieniać zwykły silnik w c360 na 3P.C 360 (3P)będzie chodził w pracach pomocniczych np.:kombajn i sadzarka do ziemniaków,brony,mała przyczepa,itd.

Spalanie w mojej 60-siądce mnie załamuje <_< :wacko:

Edytowane przez dawidpl
Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Pompę i wtryski sprawdź, przy tej cenie paliw to spalanie każdego ciągnika załamuje.

Edytowane przez MAT912
Opublikowano

Poza tym gdzie te za wysokie obroty? Miałem 4011 która kręciła się na 2600 a to więcej niż perkins i nic się skrzyni nie stało. Róznica 100 obr. między jednym a drugim nie ma znaczenia. A jeżeli w perkinsie padają skrzynie to dla tego że w pózniejszych 60-kach to było dziadostwo w porówniniu z 4011 czy 355.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

To jest ten sam problem, co w przypadku WSK 125. Pierwsze egzemplarze robione były na nowych obrabiarkach i chodziły dobrze. Te z lat 70 to była już tragedia, robione na zużytym sprzęcie były wiele gorsze.

Opublikowano

Eee, no, WSK z lat 80-tych, to składak. Silnik z Dezametu(Nowa Dęba), a rama produkowana w Świdniku, koła też tam szprychowano(robiły to kobiety, z szybkością automatu). Tuż obok powstawały helikoptery, a jaka różnica technologiczna i jakościowa w jednym zakładzie.

Opublikowano

Taki Naród. Mój wujek całe życie twierdził że jest to wysokoobrotowy a nigdy nie widziałem,żeby miał na liczniku więcej niż 1800obr/min :D a polską 60 to nieraz do końca skali:).

Opublikowano

Wiadomo najniższe spalanie masz w okolicach momentu ob ,znajomy ma Fergusona robi w jednej godz 1 ha i ok 18 litrów ropy ,inny ma taki sam tylko z komputerem dał chłopcom aby orali a oni obroty prawie max i komputer pokazał ponad 25 litrów na godz ,jak miałem 3p też orałem blisko 2 tys obrotów i na mtg wychodziło ok 5,5 litra bo człowiek szybciej zaorał ,teraz mam nowego staram się trzymać obroty 1600 i silnik pracuje spokojnie i paliwa mniej

Opublikowano

Zwykłe nabijanie postów adrianursus. Dlaczego nie polecasz C-360 3P ? Bo nie mam do nich zaufanie :D.

Każdy silnik będzie dużo chlał jak będzie się wciskać gaz do dechy.

Opublikowano

Witam

Posiadam 15tyś zł i chce kupić Ursusa C-360, tylko nie wiem jakiego. Mam 8 hektarów własnych i kilka dzierżawie .

C-360 3P jest lepszy czy C-360 ??  ???.

Proszę was o pomoc  ;)

witam

kolego jak masz 15 tys. to radze ci kupic c-360 3p jest troche słabszy ale ma lepszy moment obrotowy , c-360 jest mocniejsza ale wolno sie zbiera. twoj wybor ja ci tylko doradzom.