Skocz do zawartości

[połączone]Co lepsze? C-360 czy C-360 3P

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

U mnie na ostatnim polu(i już by było koniec orki) w 3512 pękło ramie od podnośnika więc pojechałem c360 dokończyć wlałem około 10litry na 0.5ha to wychlał wszystko i jeszcze w drodze zabrakło

Opublikowano
U mnie na ostatnim polu(i już by było koniec orki) w 3512 pękło ramie od podnośnika więc pojechałem c360 dokończyć wlałem około 10litry na 0.5ha to wychlał wszystko i jeszcze w drodze zabrakło

To coś dużo wychlał... :(:):)

Ja tam zawsze mam jakiś patyk i sobie mierzę ilość ropy w baku... :):(

Opublikowano
A nie lepiej sprzedać C-360 i T25 a kupić coś większego tak około 80km 4x4 ?

Może się tak zrobi ale raczej to się do tych trzech kupi coś jeszcze

najgorzej póżniej 3p odpowietrzyć jak zabraknie paliwa...

No tak z tym jest tragedia w 3512 te metalowe przewody w c360 odpowietrzenie zajmuje 2minuty zdjęć wężyk i gibnąć pompką

a Perkins to trzeba 15minut odpowietrzać ;)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Roboty tej samej nie zrobi. Wolę C-360... B)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Właśnie c-360 może więcej pali ale wykona większą prace i niejest taki delikatny jak 3p

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Sprężarki mu często wysiadają. U mie we wsi koleś ma C-360 3p i już 5 razy wymieniał sprężarkę tak samo mój wujek. B)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

w 3p spreżarka cały czas jest włoczona bo jest połoczona paskiem od silnika.

Opublikowano

A w 3512 jest tez tak i problemów nie ma

Ja mam c360 i 3512 odpowiednik 3P to nie moge o nich złego zdania powiedziec każdy wykonuje swoją prace bardzo dobrze c360 jest raczej to cięższych prac( orka, uprawianie) bo w lekkich to troche może spalić

Opublikowano

tak ,ale jak sobie chodzi z otwartym korkiem odolejacza(tam gdzie sie przewód od pompowania podłącza) to bedzie chodzic i chodzic, ja mam 3p z87roku i sprezarka była raz robiona.A jak ktos cały czas jeżdzi na zakreconym korku trza czy nie trza ,albo cały czas z przyczepami i podłączonymi chamulcami ,to wiadomo że ma ciężej i wcześniej sie zepsuje. Czym by tego nie usprawiedliwiać to w tej kategorii w 360 jest lepiej pomyslane rozwiazanie.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Sprężarka w 3p chodzi cały czas i są z nią problemy. Mi w mf 255 zaczął lecieć olej po wale od sprężarki i bardzo ciężko było to uszczelnić . Konstruktorzy się nie postarali, sprężarka powinna dać się odłączyć, zużywa się niepotrzebnie i do tego zabiera trochę mocy. Jedyne co można zrobić to wykręcić zawór odwadniający żeby nie sprężała powietrza gdy nie potrzeba.