Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ponownie cyknołem fotki klamek ktoś je widział w sprzedaży

Może macie jakiś pomysł czym je zastapić

z zewnątrz

4a7ec406a2952748.jpg

i wewnątrz

71b376351901c006.jpg

Edytowane przez lukaszolawa
Opublikowano

Witam, mam ursusa c-360 3p z tego typu kabiną: http://allegro.pl/ursus-c-360-3p-w-super-stanie-i2475602277.html

Od niedawna wziąłem się za jego remont, teraz przyszedł czas na kabinę, jako że odkąd pamiętam nie było w nm przedniej szyby to postanowiłem ją zrobić. Mam taką ramkę na szybę właśnie do której ją w kładam, przykleiłem ją klejem do szyb ponieważ uszczelki na tą szybę nie mam i dzisiaj przyszedł czas na zakładanie i jest problem. Otóż wydaje mi się że ona powinna być założona takim wypukleniem do środka i jak próbuję ją tak założyć to po prostu w dolne otwory na śrubki wchodzi a w górne nie i nie da się jej dobrze ułożyć bo po prostu szyba pęknie. Zacząłem sobie myśleć że może brakuje mi jakiejś konkretnej części czy coś w tym rodzaju, byłbym ogromnie wdzięczny za pomoc, pozdrawiam.

Opublikowano

Dzięki za pomoc, próbowałem wszystkiego a skonczyło się na tym że musiałem obciąć to, to była taka blaszka na której miał być zamontowany silniczek do wycieraczek.

Opublikowano (edytowane)

[jeśli nie ten dział to prosze o przeniesienie]

Witam.

Mam zamiar z moim tatą zrobić własnej roboty kabinę do Ursusa c 360. Planuje zakup szyb do kabiny i tu jest problem kabina ma być taka [zdj. poniżej]. Nie wiem co to za typ kabiny albo co to za model. Kabiny są nowe jak to mój tata mówi kwadratowe czyli bez żadnych wygiętych ram czy coś, drzwi proste i nieugięte w pół. Wie moze ktoś jak się one nazywają?

post-74450-0-75105100-1374601447_thumb.jpg

Edytowane przez BomV
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Człowieku po co się bawić wydaj te 2 kawałki i kup normalna kabinę !

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej napisał kup sobie ,,orzecha'' taniej to wyjdzie bo około 250 zł do 300 zł zawsze jest jakiś dach nad głową chodź mała, ale zawsze to coś, przynajmniej nie będziesz przemoknięty do suchej nitki ;)

A koszt materiału i czasu wyjdzie bardzo duży

PS. Inni maja takie kabiny typu orzech i nie nażekają i też są tacy co chwalą ;) B)

Opublikowano

Co do starych kabin do ursusa 360 to kabiny byly takie

- kunow blaszak, (C4011 1965-1971 r.) (C355-360 1971-198... r.)

- czeska z rur, drzwi z jednej strony i z tylu szyba na stale, (1972-1977 r. czy cos kolo tego)

- sokolka z profili, z jednymi drzwiami, (ja mam rocznik 1987)

- sokolka z profili, z jednymi drzwiami i grubym dachem, (1989 r. czy cos kolo tego)

- sokolka z profili, z 2x drzwi przeszklone i gruby dach, (1992 r. czy cos kolo tego)

- polska kabina z profili jak sokolka z jednymi drzwiami, tylko przednie dolne szyby sa poziome (w sokolce sa po skosie razem z przednia szyba), i blotniki sa cale zabudowane, (1980-1985 czy cos kolo tego)

- kabina chyba czeska 2x drzwi, z profili i z szerokimi blotnikami stosowana przewaznie w ursusach 355 (1977-1982 czy cos kolo tego)

- kunow kabina z dwoma drzwiami, wysoka i waska. stosowana przewaznie w 3P, (1986 czy cos kolo tego)

- czeska kabina z profili, 2x drzwi otwierane do przodu, plastykowy dach, kabina cala przeszkola, w oryginale mocowanie kabiny jest pomalowane na czerwono (1987 czy cos kolo tego)

- kabina URSUS C-362. (1980-1987)

- na poczatku lat 90-tych na eksport szly ursusy z takimi czerwonymi kabinami (2x drzwi) tych kabin byly dwa rodzaje, na Allegro nieraz mozna spotkac.

Innych kabina nie znam albo nie pamietam.

Osobiscie zawsze najbardziej podobala mi sie kabina sokolka z grubym dachem (drzwi i tylna ramka koloru czerwonego) i 2x drzwi. Mam C-4011 i ja na 360 przerobilem. Maska od C-360 kabine kubilem uzwana sokolke niski dach i jedne drzwi. I przerobilem ja na ta nowsza zrobilem 2x dzwi przeszklone, przednie dolne szyby trapezowe od nowszej kabiny, zabudowalem z tylu kabine i podnosnik, hamulec reczny zrobilem jak w zetorze.

Pozdrawiam

Gość Profil usunięty
Opublikowano

c360 warta 10tys a kabina 3 tys ;)