Przepływomierz Hardi
-
Podobna zawartość
-
Przez piterq1991
Orientuje się może ktoś czy przy MF 3690 montowany jest przepływomierz paliwa od datatronic'a tak jak to ma miejsce w serii 30xx, 31xx i 3655, 3645 na przykład?
Nie mogę znaleźć go w katalogu części od tego modelu...
-
Przez Łukash
Witam. Jestem od niedawna właścicielem takiego zestawu i mam problem z komputerem. Ten dolny komputer od sterowania sekcjami itd działa z tym ,że nie wyświetla się ciśnienie, cały czas jest 0. Z kolei na tym górnym komputerze gdzie wprowadza się dawkę, ustawienia, liczbę impulsów itd nie mogę zacząć nic bo wyświetla się błąd: "input missing" jeśli ustawię angielski a po niemiecku "Eingabe fehlt". Być może przyczyną obydwu problemów jest wina czujnika ciśnienia? Da się go jakoś sprawdzić?
Komputer wygląda tak jak ten: http://www.traktorpool.pl/media/1306/1951306/4692455/Pflanzenschutzspritzen-Jacoby-4692455.jpg?height=800&width=600&quality=80
-
Przez Nathir
Witam
Mam opryskiwacz 2500 l z komputerem.
Jak zmierzyć ilość wody wlanej do niego?
Podwórko mam nierówne, skali nie ufam.
Szukam czegoś jakby wodomierza, ale przeczytałem, że dokładność jego wskazań mocno zależy od przepływu.
U mnie ciśnienie w kranie mocno się różni zależy od tego co sąsiedzi robią.
Zwykły wodomierz za parędziesiąt złotych wystarczy?
Są może jakieś dedykowane urządzenia do takiego zastosowania?
-
Przez Student91
Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum, zgłaszam się o pomoc w wyborze opryskiwacza na areał około 90 ha. Dodam, że najodleglejsze pola mam 4 km od domu. Myślałem nad opryskiwaczem około 2500 litrów przy belce 21m. Mój wybór oscylował pomiędzy Amazone UG 2200, a Lemkenem Primusem 25. Co sądzicie o tych opryskiwaczach? Może ktoś posiada wiedzę i orientację nt tych opryskiwaczy albo może doradzicie jakieś innego producenta? Hardi? Na opryskiwacz chcę przeznaczyć około 120 tys zł. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
Przez AgroSikora
Jak w temacie:)
Tylu jest tu znawców tematu co lepsze a co najlepsze:
TO MOŻE KTOŚ WYTŁUMACZY NA FORUM NA JAKIEJ ZASADZIE DZIAŁA SYSTEM TEE JET AIR JET.
JAKIE SĄ ZASADY STOSOWANIA?
JAKIE CIŚNIENIA?
JAKIE DYSZE STOSOWAĆ itd....
-

Rekomendowane odpowiedzi
Hardi Commander
Zetor 7745 i Hardi LX MB 1000