Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co myslicie zeby zrobic wał z opon 15 zalanych betonem taki 2 metrowy, chcjałbym nim wałowac zborze po siewie i czasem łąki ile by takie cos wazyło? zdało by to egzamin ?

Opublikowano

Dobra rada z kamieniami. Ten z linku troche za ciężki, ale jak opony będą zalane tylko w tym miejscu gdzie znajduje się powitrze to będzie zbyt lekki(takie jest moje zdanie) od jakiego sprzętu chcesz opony wykorzystać? Według mnie to najlepiej zalać do połowy felgi, nie będzie za lekki, ani za ciężki.

Opublikowano

opony to zwykłe samochodowe, za lekki tez nie moze byc bo na łąkach sie nie sprawdzi raczej. i 2 metrowy wystarczy? czy robic dłuższy? i ile taki 2 metrowy mógł by wazyc?

Opublikowano

Ciężar możesz obliczyć , litry betonu x 2.3kg . Wał mam zrobiony z rury 40 cm średnicy 2.7 metra długi zabetonowany a 3 mertowy byłby lepszy .

Polecam wałowanie zboża równo wschodzi i koszenie leżącego zboża jest łatwiejsze i bez strachu o złapanie kamienia w cheder .

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pala92
      Witam. Czy ktoś miał doczynienia z wałem na  przedni tuz franquet synchrospire? http://www.best-agri.com/pl/d/waly-uprawowe-franquet-synchrospire-23382
      Czy bedzie on dobrze kruszył ziemie po wjechaniu z siewem prosto w orke ? Dodam ze ten który chce kupic nie posiada zębów z przodu ale to kwestia dorobiebia.
    • Przez mustafakali
      Myślał ktoś z was o wykonaniu takiego wału z rury kanalizacyjnej karbowanej i czy to w ogóle zda egzamin?
    • Przez wlodarao
      Witam.
      Poszukuje używanego wału korbowego do jelonka 430 może być do szlifu.
      Za wszystkie info. bardzo dziękuje
    • Przez masiak28
      Witam Koledzy 
      na wiosnę planuję zrobić sam wał do mojego pługa (Unia tur na zab. sprężynowym - zagonowy) 
      chciałbym aby sprawiał jak najmniej problemów podczas pracy - chodzi tu o jego składanie itd. Czy ktoś z was budował coś typu packomat z kvernelanda ? na pewno będa to pierścienie daszkowe - wał były na docisku (siłownik albo śruba rzymska) 
      może ktoś z was budował coś podobnego, ma jakieś zdjęcia lub posłuży dobrą radą podczas budowy ? przeszukałem internet ale nie znalazłem żadnych konkretów 

• Przez Autofan
      Proszę o opinie jaki nowy wał posiewny jest w stanie podnosić Ursus c-360. Czy wał 3m np Euromaszu ( http://euro-masz.eu/zawieszany-wal-posiewny/ ) podniesie C-360? Może ktoś z was ma i pracuje z tym ciągnikiem.
  • Dodaj nową pozycję...
v