Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czesc panowie

Czy tez macie tak, że na nowych szerokich oponach traktor przy pewnych prędkościach (koło 9-12km/h) dostaje wibracji na twardych drogach (po wjechaniu w pole juz jest ok)? Przy wyższych i niższych prędkosciach też ok,

już myslalem, ze to coś z traktorem nie tak, ale serwis zdecydowanie zrzuca winę na szerokie opony i niby jak sie dotrą to bedzie ok.

opony to Miechelin X 600/65r38 i 480/65r28

próbowałem już z różnymi ciśnieniami od 1 do 2,5 i wielkiej różnicy nie widać (no przy tym najwyższym mam wrażenie jest deczko lepiej, ale jazda ciągne jest bardzo nieprzyjemna)

Edytowane przez nunu85

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez MafiaDG
      Witam wczoraj pojechałem talerzować i jak wracałem to opona prawa tylna wystrzeliła i mam pytanie jakie opony teraz nowe oby dwie kupić żeby z przednimi stomilami się zgrywały ?? 
    • Przez cccepik
      Witam znajomy ma DF Agrotron 90 z 1999roku problem następuje po zmianie profilu przednich opon z 85 na 70 dodam że tylne opony nie były zmieniane i mają 420/85/38. podobo coś tłucze i szarpie podczas włączania przodu. pytanie moje jest następujące czy da się w tym modelu przestawić stałą kół???
    • Przez Tomson5120
      Cześć! Mam problem, ponieważ nie wiem jakie założyć opony na przód. Tylne opony to wymiary 16.9 r38 . W tej chwili ciągnik na przodzie posiada opony o wymiarach 14.9 r 24. W tych oponach przód  ciągnika jest lekko do góry i nie stoi równo ( dodam że przednie opony są prawie łyse). Ciągnik był nie dawno kupiony. Może powinny być 13.6 r 24 ? Doradcie mi jakie opony wybrać na przód. Rok ciągnika to 1989 r. 
      Pomożecie? Z góry dzięki za odpowiedź
    • Przez Pele94
      Witam. 
      Mam takie pytanie czy ktoś z was korzystał z finasowania fabrycznego albo miał okazję się z tym zapoznać. 
      Mianowicie chodzi mi o zakup nowych maszyn rolniczych na Modernizację. Umowę z agencją mam już podpisaną lecz nie posiadam wystarczających środków na zakup maszyn (słyszałem że ta forma nie wymaga zabezpieczenia hipotecznego gospodarstwa a zabezpieczeniem są zakupione maszyny ) .  Słyszałem ostatnio właśnie o tej formie zakupu ale chciałbym się z tym bardziej zapoznać. A może macie jakieś inne propozycję związane z zakupem maszyn np: kredyt
      Czekam na wasze propozycję. Pozdrawiam  
    • Przez WojtekBauer
      Witam. Chcę wymienić tylne opony w mf 365 i tu pojawia się problem. Obecnie na przedzie mam 12.4-24 a z tyłu 16.9-30. Myślałem żeby tył zastąpić 18.4-30 ale nie wiem czy one będą się zgrywały z przodem. Na jakiejś stronie znalazłem informację, że w tym traktorze powinny być następujące rozmiary: przód 13.6-24, a tył 16.9-34 więc całkiem inne niż ja mam obecnie.
      Proszę o rady
  • Dodaj nową pozycję...
v