Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5.27 za litr -zamówiłem bez dodatku estrów ,gdyż ma ma niższą temp. zamarzania i na zimę lepsze
a podpowiedzcie panowie jaką ilość zamawiacie aby wziąć bez estrów. Chodzi mi o minimum jakie trzeba wziąć. Pytam bo chcę trochę uzupełnić paliwko przed końcem roku (US do końca roku a i chce mieć gotowe fakturki do UG i zwrotu akcyzy).
Opublikowano

Moim zdaniem tak . Skoro importujemy ropę z Rosji to jaki mieliby interes w obniżeniu cen w obliczu konfliktu ? W Rosji tylko na papierze jest demokracja . Tam rządzi jeden człowiek . U nas jeśli chcesz coś kupić zza granicy to liczy się jakość i cena , a tam w tym chorym systemie liczy się polityka Putina . Jeśli on nie chce żebyś handlował z producentem w innym kraju to po prostu tego nie zrobisz . Mam znajomych na Ukrainie , to co pokazywali w telewizji to podobnież jest pikuś ,

Opublikowano (edytowane)

dziś zrobiłem dodatkowy zapas, kolega zamówił dziś 2tyśl + opał do suszarni ale z ceną dnia zamówienia i myśle że dobrze zrobiłem bo rozmawiałem z kierownikiem pewnej firmy i mówił tak jak ja że putinowi nie zależy na sprzedaży i przykręci kurek lada moment żeby polaków sprowadzić na ziemie i przewidywana cena za pare miesięcy 7-8zł jak wojne rozkręci to szybciej i jak rozmawialiśmy dostał telefon od naftobazy że już 10gr od jutra w góre dotego wszystko ropopochodne też pujdzie w góre gaz , smary oleje, nawóz , naftobazy robią już zapasy, a narazie największym dyktatorem jest giełda i jej niestabilność uzależniona od humoru pana Putina

Edytowane przez Arturo
Opublikowano (edytowane)

na razie nic się nie dzieje, a cena hurtowa na orlenie nawet spadła, aby nastąpił drastyczny wzrost cen musiała by wybuchnąć prawdziwa wojna lub sankcje ale te są chyba jeszcze mniej prawdopodobne niż wojna... W tej chwili to właśnie przez panikarzy ceny mogą wzrosnąć bo zaczną kupować na zapas. U mnie cena taka sama jak 2 tyg temu

Edytowane przez grego
Opublikowano

Było 31.50 rubli za litr dzisiaj 30.50 paliwo zimowe do -35C na innych cpn do 33.50 zimowe za 1euro dawali dzisiaj 49 rubli cenę sobie oblicz. Tak taniego rubla od kąd jeżdżę nie widziałem

Opublikowano

putin nie przykreci korka , kto sobie wyciąga pieniądzę z kieszeni ? . przecież on z tego żyje .

Myśle ze ceny nie ulegną zmianom , gdyż polski czarny rynek dobrze sobie radzi w takich sytuacjach .

Opublikowano (edytowane)

Piszcie jak wyglądają u was ceny ropy.

U mnie we wtorek tata kupował na stacji Afor po 5.32zł/litr, to ludzie się dziwili co takie zapasy robi.

Dziś ropa kosztuje już 5.42zł/litr na tej samej stacji, a na Bliskiej 5.39zł/litr i pewnie nikomu z sąsiadów już nie jest do śmiechu. -_-

Edytowane przez Tworkowiak
Opublikowano

Cena oleju napędowego z dowozem jest po 5zł ale każdy kantuje jak moze i czasami lepiej zapłacic drozej w cpn jak ma na podwórko przywieźdź.Narazie na podwyżki nic nie wskazaje ale to juz prawie wiosna i kazdemu paliwo będzie potrzebne.

Opublikowano (edytowane)

Różnie może być z ceną, idzie wiosna ale z drugiej strony kończy sie zima czyli sezon opałowy. W tamtym roku w żniwa płaciłem sporo mniej niż na wiosnę ale teraz się zastanawiam czy nie zamówić na cały sezon. Dzisiaj w USA spadki właśnie z powodu raportu o stanach zapasów po zimie. Teraz wszyscy będą patrzeć co Putin wymysli

Edytowane przez grego
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v