Skocz do zawartości

John Deere seria 9xx i 10xx

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam czy ktoś z Państwa kosił rzepak john deere 955 ? Ponieważ posiadam od niego oryginalną instrukcje i tam pisze ze młucarnie ustawia sie w dwóch pozycjach na dole ma być szczelina 8 mm a z boku 3 mm ? Z tego co wiem przy bizonach tak nie ma prosze o pomoc w jego ustawieniu .

Opublikowano (edytowane)

witam

mam pytanie , john deere 965 , 4000 tys godzin przepracowanych , gościu chce 40 tys , ryzykować  trochę przeraża ta ilość godzin , podobno oryginalny przebieg , jest nawet karteczka gdzieś w kabinie z 2007 roku jakby z przeglądu jakiegoś , miał wtedy 3000 godzin , jest jeszcze kilka takich karteczek  naklejonych z innych lat , trochę skrzynia , jakby sprzęgło mnie niepokoi  odgłosy niepokojące dochodzą stamtąd koledzy co radzicie

Edytowane przez STANK
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli stan tego kombajnu Wam odpowiada to nie patrzcie na licznik i te karteczki  :) Ale cena wysoka jak za ten model chyba że jest naprawdę w idealnym stanie to wtedy już jest ok i za tyle złotówek musi mieć sieczkarnie i kabinę ;) Niedaleko mnie z miesiąc temu był 1065 za 42 tyś na tej komfortowej kabinie w super stanie ;)

Gdzieś na OLX widziałem skrzynie z gwarancją rozruchową do tego modelu za tyś zł.

Części do niego nie są tanie także dobrze przemyśl zakup a jak Cię sprzęgło nie pokoi to weź jakiegoś mechanika ;)

Biegi dobrze wchodzą nie zgrzytają ? W zbiorniku na ziarno masz dwie pokrywy odkręć tą wyżej żeby luknąć czy blok nie był naprawiany .

Jak silnik pracuje ? Kopci ? Używki chodzą po 10-12 tyś za dobry stan także silnik musisz nasłuchiwać. A za naprawę  za poznaniem powiedzieli max 25 tyś jak z org części :o

Edytowane przez rafto
Opublikowano (edytowane)

kabinę ma  z ta prostą szybą przednią sieczkarnia także jest ,wytrząsacze sita ok . nie spawane ,w podajnikach dziur nie ma łańcuchy w porządku ,opony ok. młocarnia trochę popierniczona klepisko i trzy cepy wygięte ,stan ogólny ładny blachy proste , a co do silnika to  trochę mało go nasłuchiwałem  olej miał w porządku przyciemniały  ale nie  smołowaty ,zalany płynem borygo , wiele bym nie zobaczył bo kombajn nie myty silnik zakurzony dość mocno wycieków nie było widać raczej suchy jakoś za specjalnie mocno nie kopcił  , biegi 1,2, wsteczny wchodziły raczej nic nie zgrzytało sprzęgło  nie szarpało , bo poruszałem do przodu do tyłu tylko w moście przekładni trochę jakby na postoju coś tam jarmoliło moim zdaniem na postoju nic nie powinno być słychać i przy sprzęgle coś popiskiwało jakby łożysko może pas tak oddawał

w kwietniu to już prawie bym kupił 965 miał około 2400 godzin stan ogólny idealny tak samo jak podzespoły , a silnik naprawiany był przed sprzedażą i to mnie powstrzymało przed zakupem zacząłem się zastanawiać czy handlarz naprawił ten silnik ,czy tylko na sprzedaż ,, i ktoś kupił  bo stan kombajnu był naprawdę prawie idealny a jednak coś z silnikiem było skoro go poprawiali

objechałem ostatnio kilka punktów gdzie sprowadzają kombajny, to za 1065 wołają 60 -65 tysięcy ostatnio taki poszedł za 65 tys , miałem jechać obejrzeć 1065 za 48tys  ale trochę daleko był i jak zadzwoniłem to już poszedł i za jakiś czas wypłynął w ogłoszeniu ten sam  za 58 tys handlarz  pewnie kupił

na tym kombajnie  JD 965 o którym pisałem nie ma na tabliczce nabitego roku produkcji  może ma ktoś orientacje bo ten ma filtr powietrza i wydech nad silnikiem  a są  z filtrem i wydechem  które są  umieszczone z boku poza obudowami silnika czy na tej podstawie da się to ustalić

Edytowane przez STANK
Opublikowano (edytowane)

do hydrauliki o ile dobrze pamitam textran hd, prawdopodobnie tym samym zalejesz pompkę

jakie macie akku w takiej 4, bo według katalogu wystarczy 88Ah?

oraz gdzie znajdę przekażnik 1, numer kat. AL77324 

Z108640________UN17MAR98.gif

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano

Witam wszystkich i proszę o wyrozumiałość. Jestem tu poraz pierwszy.

potrzebuję pomocy do JD 1075.

Proszę o opis wskażników i pokręteł zdjęcie 1. przełącznik obok zielonego przycisku to do halogenów bocznych i tylnych zdjęcie 2.

Do czego służy przycisk z gwiazdkami zdjęcie 3.

post-154789-0-34393300-1435258602_thumb.jpg

post-154789-0-27652300-1435258612_thumb.jpg

post-154789-0-91136700-1435258624_thumb.jpg

Opublikowano

witam

orlen ma nową linię dla rolnictwa , platinum agro , ja myślałem o jakimś ich oleju , nie znam tylko cen , ale oleje są do silników które pracują w ciężkich warunkach typowe dla kombajnów , ciągników

Opublikowano

Witam. jestem nowy wiec dolaczam tutaj nowy temat.

posiadam jd 2130 i od jakiegos czasu wywala mi oring od takiej przystawki przy skrzyni (zdjecie nizej) tak jak by robiło sie podcisnienie czy cos, po wymianie oleu i piltra i wyczyszczeniu smoka bylo 4 dni spokoju a teraz znowu to samo co to moze byc ?

post-155253-0-21819700-1435919136_thumb.jpg

post-155253-0-01645000-1435919144_thumb.jpg

Opublikowano

Panowie potrzebuję pomocy a mianowicie w którym miejscu znajduje się dławik w JD 975, bo strasznie wolno opuszcza mi heder. Podnosić podnosi normalnie ale opuszczać to opuszcza strasznie wolno, przeszukałem tak mniej więcej i nie mogę go znaleźć jak by ktoś potrafił mi pomóc będę bardzo wdzięczny. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez RolnikMat
      Zainteresował mnie ten model kombajny marki JOHN DEERE. Czy moglibyście mi powiedzieć co nieco o nim. Jakieś dane techniczne chodzi mi tu o moc silnika, masę kombajnu, cena, awaryjność. Proszę nie dawać linków z przekierowaniem na 1450 cws.
    • Przez mikolaj12345678
      Witam szukam schematu elektryki kombajnu john deere 1072 1075
    • Przez poderwa
      Witam-po odpaleniu kombajnu nie działają żadne przełączniki od hydrauliki, to znaczy że nie mogę podnieść hederu ani załączyć młocarni itp. Ładowanie akumulatora gaśnie, gdzie szukać awarii ?
    • Przez damianus2222
      Witam mam pytanie do użytkowników kombajnów John Deere 1450 /1470 lub innych którzy mieli podobny problem. 
      Mam problem tego typu że, kombajn rano jest czyszczony obsługa codzienna na tip top jadę w pole kosze od 11 do ok 17/18 te 6/7 godzin i zaczyna mi się zapalać kontrolka powietrza dolotowego czyli żółta kontrolka świec żarowych, nad głową zapalają się 2 diody czerwona i żółta, gdy zejdę obrotami na 2 zakres gaśnie ujade kawałek indie znów zapala... Kody błedow to spn 1569, 1078, 1077 a fmi 31. Nie wiem w czym leży przyczyna, dodam że filtr powietrza jest nawet w ciągu dnia czyszczony tak po 5 godzinach . Proszę o pomoc lub rady 
    • Przez LulaszRol
      Witam posiadam kombajn 2254 ,miałem problem z ładowaniem po włączeniu świateł gubił ładowanie ale nie zawsze wymieniłem nawet alternator i prawie wykończyłem akumulatory, nie mówiąc wyłączającej się młocarni bo nie było odpowiedniego napięcia w instalacji. 
      Szukałem przyczyny dosyć długo jedynie na co się napotkałem grzebiąc to że po odłączeniu przewodów z D+ (wzbudzenie) było na nich napięcie 6,5V, sprawdziłem do kąd idą te przewody jeden prowadzi do kontrolki a drugi jest dla mnie zagadką  bo idzie do skrzynki pod silnikiem a tam połączony jest do przekaźnika k45 odpowiadającego za alarm biegu wstecznego, jedno z drugim nie ma nic wspólnego, przewód D+ wchodzący do przekaźnika otwiera (lub po prostu przechodzi) i wychodzi masą przez to jest spadek napięcia na wzbudzeniu po odłączeniu przekaźnika napięcie to okolice 12V. Czyli wszystko porządku 
      Na razie mam ładowanie na światłach również, zamontuje jeszcze woltomierz w kabinie.  Ciekami mnie ten dodatkowy przewód D+ czy ktoś pomylił się w fabryce ? wygląda jak te oryginalne przewody  czy może do czegoś to jest?

Stąd moje pytanie do posiadaczy takich kombajnów czy też macie dwa niebieskie cienkie przewody wychodzące z D+ na śrubce m5 przy alternatorze?

• Dodaj nową pozycję...
v