JD6820

John Deere 2066

Polecane posty

Dnia 16.07.2016 o 19:41, maly00 napisał:

Mam pytanie odnośnie klepiska posiada JD 2056 jest tam uniwersalne klepisko drut 8mm rozstaw miedzy drutami 18mm da rade tym kości zboże ? Jedni twierdzą ze nie bo za dużo przelatuje i wraca na domlot a gość od którego kupił em twierdzi ze bez problemu będzie się kosic...
.???

i jak z tym klepiskiem, kosiłeś na nim?? jak szło?? kupiłem kombajn i mam  dylemat czy zostawić to klepisko czy kupować zbożowe??

pablo10    5
Napisano (edytowany)

Witam

Przyłączam się do pytania kolegi. Także w tym roku kupiłem kombajn JD 2256 i mam w nim założone klepisko jak się okazało typowo kukurydziane czyli 46 drutów o średnicy 8 mm. i zdania osób ogarniętych w tematach kombajnów JD są podzielone, jedni mówią, że będzie Ok a inni, żeby zmienić na zbożowe. Nadmieniam, że w moim egzemplarzu nigdy nie było zmianiane z kukurydzianego na zbożowe i odwrotnie. Po bębnie też widać, że przesłony nie były  zakładane. Kombajn w zestawie jest ze stołem do rzepaku więc w Niemczech ktoś nim tak kosił i przez 20 lat i szło. Jeżeli ktoś z Was ma doświadczenia w tym temacie to proszę odpiszcie... Pozdrawiam

Edytowano przez pablo10

poderwa    24

Witam Jest problem z załączaniem hedera dwa razy udało się załączyc.Sprawdziłem pżekazniki,i bezpieczniki w skrzynce prz silniku,są ok.Gdzie dalej szukać przyczyny ? John 2054

ZetorPower    0

podpinam sie bo mam 3 szybkie pytanka czy w 2058 podczas jazdy na 3 biegu po szosie trzeba dawać gaz do oporu? i tylko sobie regulowac prędkość hydrostatem?

i jak taki kombajn sobie poradzi podczas  jazdy po szosie gdy napotka górę da rade wyjechać czy trzeba zmieniac bieg na mniejszy? pytam bo nie miałem doczynienia z hydrostatem do tej pory

Na jakich obrotach silnika kosicie? Na maxa? bo slyszalem ze niektorzy daja ok 2100 i to wystarcza i wtedy mniej pali 

Edytowano przez ZetorPower

zetor 7211  zetor 10540  zetor 11441  zetor 18345  XTZ T-150K

Kuszyna    0

Dzień dobry, nie będę zakładał nowego tematu, mam pytanie po zapaleniu kombajnu john deere 2054 powinny palić się kontrolki na górnym panelu, palą się wszystkie po za wskaźnikiem wentylatora i wskaźnikiem zespołu młócącego. Oczywiście jak zapale kombajn załączę zespół młócący to wszystko pracuje na komputerze mogę regulować prędkość bębna i wentylatora ale nie zapalają się kontrolki i nie ma sygnału ostrzegawczego. Kontrolki sprawne bo sprawdzałem czy żarówki od podświetlania działają. I jeszcze jedno pytanie od nastawu automatycznego, cały czas świeci mi się ikona "M" w komputerze w podłokietniku i nic nie można tam przestawić. Może macie pomysły na te dwie awarie. Ta druga mniej istotna ale ta pierwsza bardzo. Pozdrawiam i czekam na pomoc.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez daanny
      Witam mam problem z paseami jezdnymi w moim jd, na cofnietym przyspieszaczu są lużne a gdy wysunę przyspieszacz by szybciej jechać pasy niesamowicie się naciagają i robia się sztywne jak struna przez co bardzo szybko się wyciaga sie ten gruby dolny z ząbkami i przekładnia szybko się nagrzewa kombajn drży, gdy przyspieszacz cofne do tyłu by zmniejszyć predkośc pas dolny robi sie bardzo lużny zdecydowanie za lużny, a gdy gą naciagnę napinaczem to znów gdy przyspieszę to napina się niesamowicie,wariator wyglada że jest sprawny w dolnym kole tym na sprzegle tez wyglada że ładnie chodzi, jestem ciekaw jak to jest u was czy przy każdym położeniu przyspieszacza pasy są jednakowo napiete, na moje oko to w kazdej pozycji napiecie powinno byc jednakowe,co może byc przyczyną tego że tak sie dzieje? wszystkie propozycje mile widziane, dodam że wszystkie trzy pasy nowe i oryginalne.a wiadomoże gdy pasy są za lużne to kombajn mi zwalnia a gdy za sztywne to sie grzeja i wyciagają. prosze o pomoc :unsure:
    • Przez wielkiwojownik
      Witam, Pytanie do uzytkowników kombajnów serii 20 i 22 otóż czy poczas koszenia w takiej powiedzmy normalnej pszenicy przy prędkości 3,5km/h  lepiej jest jechać na biegu 2 wtedy dzwignia hydrostatu jest popchnięta do przodu tylko troszke? czy lepiej na biegu 1?  czy to ma jakieś znaczenie dla układu hydraulicznego i samego hydrostatu?
      drugie pytanie o obroty silnika czy podczas koszenia trzeba dać maxymalne obroty tak jak w książce napisali  tj w moim przypadku jd 2058  2350obr/min czy wystarczy mniej np 2150obr/min bo zauważyłem że przy niższych obrotach też daje radę ale czy tak można? to będzie mój drugi sezon tym kombajnem więc dopiero go poznaje 
    • Przez pablo10
      Witam.
      Patrzebuję waszej pomocy. Kombajn zbozowy John Deere  nie podnosi hedera. Na wyświetlaczu zapala się błąd 232E ( z instrukcji wynika, że błąd 232 należy sprawdzic przełącznik lub zastosować procedurę nr.8- ale nie wiem co ona oznacz) i wtedy po wcisnięciu na joysticku przycisku góra lub dół hedre nie reaguje ( sprawdzałem i wtedy do cewek odpowiedzialnych za podnoszenie nie dochodzi prąd). Najlepsze w tym jest to, że po zgaszeniu i odczekaniu załóżmy godziny błąd znika i kombajn może kosić 5 godzin, 10 lub tylko 10 minut i znowu pojawia się problem). W trakcie błędu nie działa tylko podnoszenie opuszczanie, wszystkie inne funkcje załączane elektrycznie działają np. podnoszenie motowideł. W moim modelu kombajnu przekazniki umieszczone w płycie z prawej strony kabiny nie  odpowiadają za funkcję podnoszenia i opuszczania- wyjmowałem każdy i podnosiłem opuszczałem- heder działał. Czy ktoś z Was miał taki przypadek i wie gdzie szukać przyczyny?
    • Przez zdzichu124
      Witam , puka mi kosz sitowy na pełnych obrotach , jak popuszczę delikatnie obroty to przestaje, jak dam na max znów zaczyna , pod koniec poprzedniego sezonu rozleciały mi się przez to sita. Sita zrobione nowe tylko musze pozbyć się tego pukania bo rozerwie kolejne sita. Wymieniłem wszystkie gumy i był spokój na pół dnia , ułożyły się i znów puka , pod tylne wieszaki podłożyłem płaskownik 5mm żeby go podnieść trochę to było dobrze kilka dni i znów zaczęło pukać. Jakieś pomysły ? Gdzie to może uderzać i jak to naprawić ? 

Kombajn John Deere 1075, kosze nim 5ty sezon , cały czas było wszystko dobrze , pod koniec zeszłego sezonu zaczęła się akcja z tym pukaniem
    • Przez celeronik
      Dane dotyczące poszczególnych ustawień spisane z instrukcji obsługi JD serii 10xx, ale do innych modeli też pasuje.
      Ustawienia.doc
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj