Wskaźnik temperatury 3065
Sprawdź Wskaźnik temperatury 3065 na AgroTesty.pl
Massey Ferguson 3065 Dane Techniczne
-
Podobna zawartość
-
Przez NABUCH
Witam . Potrzebuję porady odnośnie kontroli wskaźnika temperatury w zetorze 5211. W ciągniku po krótkim czasie dochodzi do wzrostu temperatury do 120stC. Realnie temperatura jest niższa. Dodatkowo dla pewności wyjęty został termostat. Zwierałem przewód czujnika do masy i wskazówka idzie do 120 St czyli maks wskaźnika. Wygląda że zegar reaguje poprawnie. Na wsuwce od czujnika po przekręceniu kluczyka jest 5.4V . Czujnik pomierzyłem przy temperaturze ok 30 st i miał 230ohmów . Ktoś może podpowiedzieć czy taka wartość napięcia i rezystancji jest poprawna . Czujnik był niedawno wymieniany . Podejrzewam czujnik chociaż niedawno był zmieniony .
-
Przez zyzek
Mam uszkodzony mechaniczny wskaźnik poziomu łyżki i w wolnym czasie udało mi się zrobić coś takiego:
https://drive.google.com/file/d/1DV-LpymOYt_LPVW88BWWoJsXOtWNr4kL/view?usp=sharing
Wskaźnik wyświetla poziom łyżki względem ziemi. Oparty jest o żyroskop i mikrokontroler. Obudowa wyświetlacza to obudowa od uniwersalnego czujnika cofania.
W środku znajduje się kawałek adresowalnej taśmy led RGB WS2812B. Wszystko odpowiednio połączone i zaprogramowane.
Nie testowałem jeszcze w praktyce, ale jeśli kogoś to zainteresuje, mogę zdać relację i podać więcej szczegółów na temat jego budowy
-
Przez drozd82
witam,w df agrotronie k120 wskaznik paliwa szaleje zatankujesz i po chwili wskazowka spada do połowy,jak moge odkrecic pływak probowałem pod podłoga ale nie ma dojscia,moze ktos rozkrecał z gory dziekuje
-
Przez CYCU123
Witam ,mam problem z odkręceniem silnika przeznaczonego do remontu .Odkręciłem większość trzymających go śrub ze skrzynia, ale mam problem z dostępem do dwóch najwyżej położonych śrub pod kabina. Szukam informacji jak się do tych śrub dostać moze trzeba kabinę podnosić ? lub jakoś podłogę w kabinie zdjąć ? nie chce się z tym głupio szarpać i przypadkiem czegoś nie uszkodzić wiec bardzo proszę o podpowiedz
Juz sobie poradziłem , zgodnie z podpowiedzią jednego z forumowiczów. Wystarczylo kabine podniesc na poduszkach
-

Rekomendowane odpowiedzi
MF 3065 ladowacz czolowy jaki?
Zmarznięta kupkówka