Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
rolmasz

HARDI 2500litrów kilka pytań

Polecane posty

rolmasz    6

Witam!

Zakupiłem niedawno opryskiwacz i chciałbym aby użytkownicy pomogli mi rozszyfrować działanie tej maszyny.

Z tego co zauważyłem to od opryskiwacza wychodzi 5 przewodów hydraulicznych i przewód elektryczny do ''panelu" na panelu mam dwa włączniki 0-1 i z tyłu opryskiwacza są dwa elektrozawory.

 

Też tak macie przy swoich opryskiwaczach?

Dodam że mój sprzęt jest bez komputera, a sterowanie sekcjami z cieczą odbywa się za pomocą dzwigienek, coś na zasadzie starych pilmetów.

 

Na jakiej zasadzie działa stabilizacja belki?

post-41202-0-90751300-1389892222_thumb.jpg

post-41202-0-48955800-1389892239_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez avatarzaq12wsx
      Witam. Mam problem od 2005 rok nie było płacone oc w samochodzie. A chciał bym go sprzedać lub oddać na złom aby dostać trochę kasy za niego. Moje pytanie jest następujące czy da sie obejść płacenie oc z poprzednich lat??? Proszę od odpowiedz z góry dziękuje .
    • Przez djarbajt
      Witam!
      Otóż niedawno kupiłem CIągnik John Derre 6910S, rok 2001, skrzynia autopower 50km/h, od początku wydawał się dosyć nietypową wersją a co za tym idzie, trudniej o pomoć w internecie ale liczę na was:)
       
      Otóż ciągnik ten ma środek cały taki jak w 6920S, no i komputer wyświetla błedy na wyświetlaczu (normalnie kody błędów) a mam instrukcję po polsku od modelu 6910s i środek jest inny, komputer nie ma funkcji wyświetlania błedów, pompa u mnie jest sterowana elektrycznie a w instrukcji takowej nie ma:) Generalnie podejrzewam iż jest to jakaś liftowa wersja.
       
      Przejdźmy do sedna sprawy:
       
      Problem pierwszy, w ciągniku nie działa wałek (Tylny, bo przedniego nie ma), na komputerze wyświetla się błąd 72 co w tłumaczeniu oznaca: Przerwany obwód elektryczny, czyli tak jak by kabel był przerwany. Sprawdzałem i nie widać żanych uszkodzeń, wałek sam w sobie jest sprawny bo po podaniu 12v z zapalniczki na cewkę wałek normalnie rusza i pracuje. Może poradzicie gdzie szukać ewentualnej przyczyny.
       
      Problem drugi, otóż wyświetlacza tego ciągnika jest bardzo słabo podświetlony, rozbierałem go w nadziei że jest pod nim spalona żaróweczka ale jest podświetlany ledami, w swoich poszukiwaniach dotarłem do czegoś takiego: http://manuals.deere.com/omview/OMAL152775_19/OU12401_00009B2_19_02FEB02_1.htm
      jest to instrukacja od modelu 6920 ale mój ciągnik ma identyczny komputer, problem w tym że nie mogę wejść w ten tryb diagnostyczno nastawczy a co za tym idzie nie moge zmienic wartości podświetlania:( Może i na ten problem ktoś będzię w stanie udzielić mi porady.
       
      Pozdrawiam i z góry dzięki za info.
    • Przez Przemek15_03
      Witam,
       
      Mam takie pytanie czy ktos może mi napisac dokaładnie jak smarowac pompe od hardiego? nie mielam wczesniej takiej pompy. Wiem tylko że smaruje ja się smarem ale gdzie ? i jaki smar najlepszy ? Prosze o podpowiedz, pozdrawiam ( mam taką samą jak na zdjeciu ponizej tylko moja jest stara )

    • Przez kazlab1
      Witam serdecznie, bardzo pilnie potrzebuje pomocy, Kupiłem opryskiwacz Hardi Master MB. Niestety nie pryszcze, natomiast ciecz jest mieszana w zbiorniku. Zanim sprawdzę pompę chciałbym się dowiedzieć od specjalisty jak powinny być ustawione zawory i jak się uruchamia? dołączam zdjęcia



    • Przez Łukash
      Witam. Jestem od niedawna właścicielem takiego zestawu i mam problem z komputerem. Ten dolny komputer od sterowania sekcjami itd działa z tym ,że nie wyświetla się ciśnienie, cały czas jest 0. Z kolei na tym górnym komputerze gdzie wprowadza się dawkę, ustawienia, liczbę impulsów itd nie mogę zacząć nic bo wyświetla się błąd: "input missing" jeśli ustawię angielski a po niemiecku "Eingabe fehlt". Być może przyczyną obydwu problemów jest wina czujnika ciśnienia? Da się go jakoś sprawdzić?
      Komputer wygląda tak jak ten: http://www.traktorpool.pl/media/1306/1951306/4692455/Pflanzenschutzspritzen-Jacoby-4692455.jpg?height=800&width=600&quality=80
×