-
Podobna zawartość
-
Przez yacenty
Słuchajcie chciałbym rozszerzyć opryskiwacz bazujący na sterowniku Hardi HC5500 o nawigację do zamykania sekcji opryskiwacza, aby nie robić nakładek.
Co musi mieć opryskiwacz - jakie dokładnie moduły, wersje sterownika HC5500 a co dokładnie musi mieć wspomniany wyżej trimble GFX 750 aby sterować sekcjami?
A może wystarczy np Trimble 500 do kontroli sekcji z wyżej wymienionym komputerem?
-
Przez asus921
Witam
Mam propozycje kupna prasy New Holland BR 550 2006 rok, owijanie na podwojny sznurek, z tego co widze, to BR 560 miala juz siatke i chyba rotor + noze.
Po pierwsze mial ktos stycznosc z taka prasa? Bardzo malo w Polsce mozna znalezc.
Obecnie mam Feraboli FF66H z szerokim podbieraczem. Pasowa zmiennokomorowa. Jestem raczej zadowolony. Wczesniej tez same pasowki. Ten New Holland jest nowszy i w dobrej cenie, tylko dlatego sie zastanawiam.
Podzwonilem, popytalem i wyglada na to, ze tam sa lancuchy od Krone, to bedzie taka sama prasa jak Krone 125 czy 130. Koszt lanuchow okolo 2100-2300, rolek okolo 1300, zebatki 600
Rolki sie zmienia zawsze przy zmianie lancucha? Cos slyszalem o przerobkach na lozyska.
-
Przez yacenty
Kupiłem używany sterownik do opryskiwacza Hardi - HC5500, założyłem dziś przejściówkę zasialania z polskiej zapalniczki na niemiecką.
Podłączyłem panel sterujący do zasilania, a monitor kablem sygnałowym (ze złączką jak do starych drukarek). Grubego kabla sygnałowego do puszki rozdzielczej nie podłączyłem.
Włączyłem zasilanie - na panelu sterującym świeci się zielona dioda. Na monitorze włączyło się podswietlenie ale nic nie pokazuje monitor.
Podłączyłem puszkę rozdzielczą, do puszki były podłączone: zawory sekcyjne, przepływomierz i kabel od czujnika predkości ale bez czujnika.
Niestety dalej monitor jest tylko podświetlony.
Powiedzcie mi czy aby ten monitor wystartował muszą być podpięte wszystkie czujniki i zawory łącznie z główny i regulującym? czy można podłączyć sam sterownik i powinien wystartowac? W Bravo wystarczy podłączyć zasilanie bez puszki i sterownik startuje.
-
Przez DelPiero
Witam stoję przed zakupem nowego opryskiwacza DO 4000L, Chciałbym żeby opryskiwacz posiadał dość dobre wyposażenie wyposażenie np : boom control/guide, skretny dyszel lub oś, GPS to podstawa. Czy w lubelskim jest diler Agrio? Może ktoś poleci dobrego handlowca (lubelskie). Pozdrawiam :)
-
Przez stanrol
Witam. Szukam jakiegoś fachowca do tej maszyny mam problem z układem jezdnym, maszyna przestała jeździć. Szukam kogoś kto zna się na hydraulice, kto by pomierzył ciśnia i ogólnie wie co i jak.
-