Claas dominator 86
Przez
Gość Profil usunięty, w Dominator i mniejsze
-
Podobna zawartość
-
Przez case-and-case
Witam , niedawno stałem się posiadaczem kombajnu Claas Dominator 98 SL z silnikiem mercedesa . Silnik widoczny na zdj z oznaczeniem OM 360 . Według sprzedającego ma 170 km co mnie trochę zdziwiło bo jest to silnik wolnossący bez turbiny . Wyczytałem ,że ma niby prawie 9 litrów pojemności ale nie wiem czy to prawda. Czy ktoś mógłby powiedzieć coś o tych sinikach ? Czy były oryginalnie montowane w 98 sl ? I jak się ogólnie sprawują ?
-
Przez RoLLand
Witam. Jak w temacie. Posiada ktoś taką książkę i może się podzielić?? Okazuje się że to nie lada problem kupić takie coś
-
Przez Krisman1985
Witam, czy ktoś z obecnych forumowiczów jest w posiadaniu Instrukcji Napraw do 108 Sl. Najlepiej w pdf. Istnieje coś takiego jak katalog części do tego kombajnu?
-
Przez Piotrek8865
Witam od jakiegoś miesiąca jestem posiadaczek claas dominator 98s i mam kilka pytań. Kombajn został przywieziony z Niemiec i coś z elektryka jest nie tak bo nie chodzą czujniki strat i awaryjności i nie wiem od czego zacząć ma może ktoś schemat instalacji do tego modelu? I czegoś mi brakuje przy silniku jakiegoś przekaźnik albo coś bo kable ucięte są i zaizolowane. Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow
-
Przez Piotr.W
Witam wszystkich.
Pytanie kieruje do posiadaczy dominatora 88 ,którzy koszą kukurydze na ziarno takim kombajnem.
Kombajn nie posiada reduktora obrotów.
Mam problem z obrotami młocarni aktualnie najniższe obroty to 750 obr./min niżej nie mogę ustawić pas założony jest 55x1900 Gates 1414168 (nowy)
Pytanie do was jakie macie założone pasy klinowe tj. numer katalogowy lub rozmiar????
-