koszt budowy obory wolnostanowiskowej na opasy
-
Podobna zawartość
-
Przez Janbrach1
Witam, zastanawiam się nad chowem byczków około 20 sztuk na świeżym powietrzu tj. pastwisko obok domu powierzchnia około 2 ha, wiem mało ale oczywiście robił bym sianokiszonke i siano oraz śrute. Postawił bym wiate około 70m2. Byczki stały by cały rok pod wiatą i na pastwisku. Co o tym myślicie, jak podawać im wodę w zimie? Szukał bym byczków Limuse i Simetal. Do tej pory chowam 5 sztuk w stajni ale chcailbym powiększyć stado tanim kosztem, a na rozbudowę obory potrzeba dżych funduszy.
-
Przez Przemoooo
Siema nie wiem czy był temat o tej rasie ale nie znalazłem proszę o odpowiedzi i opinie o tej rasie jakieś zdjęcia itp pozdrawiam.
-
Przez ChiquitaB
Witam. Praktycznie mam już projekt gotowy, ale chciałbym podpytać czy ktoś widzi w nim coś co by można było zmienić bo np u niego sie nie sprawdza.
-
Przez norbert098
Witam czy ktoś z forumowiczów przerabial obore odwracając bydło głowy do środka? Jaki koszt mniej więcej? -
Przez Artur1211
Mam w planach budowe chłodni na warzywa o pojemności 100 ton podzieloną na 3 komory chciał bym sie dowiedzieć jaki byl by koszt budowy takiej chlodni.budowa w wojewudztwie mazowieckim prosił bym o polecenie wykonawców dobrych.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Tania prasa hydrauliczna
Budowa obory